מאת דפנה לוצקי ויורם גביזון
משבר תדמיתי חמור בחברת המזון השלישית בגודלה בישראל. השירותיים הווטרינריים פשטו אתמול בעקבות תחקיר התוכנית "שומר מסך" בערוץ 10 על המחסנים של אסם בפתח תקוה.
התחקיר חשף כי מוצרים קפואים ומצוננים כמו סלטים, שניצלים ותחליפי בשר מהצומח, שאמורים היו להיות מאוחסנים במקררים - עמדו בשמש, הופשרו וקיים חשש כי נמכרו לצרכנים. בעקבות הפשיטה נסגרו המחסנים ו-2.5 טון מוצרים הושמדו.
התקלה מעוררת שאלות גם בכל הקשור לתקינות הגילוי הנאות של אסם הנסחרת בבורסה, שכן המשקיעים שרכשו בשלישי את מניות אסם לא היו מודעים לתקלה ולהשלכותיה.
מניית אסם, הנסחרת בשווי של 5 מיליארד שקל, ירדה אתמול ב-4.6%. כך נמחקו 230 מיליון שקל משווי החברה, ולכאורה היא עלולה להיות חשופה לתביעה ייצוגית מצד בעלי המניות.
מניית אסם צונחת בעקבות תסבוכת המוצרים המופשרים: המניה ירדה אתמול ב-4.6% ומחקה 230 מיליון שקל משווי החברה
דפנה לוצקי
19.7.2007 / 8:28