מאן גרופ (סימול EMG.L) הבריטית, חברת ניהול קרנות הגידור הבורסאית הגדולה בעולם המנהלת נכסים בהיקף של 67 מיליארד דולר, גייסה 2.92 מיליארד דולר בהנפקה ראשונה לציבור (IPO) של חטיבת הברוקראז' האמריקאית שלה, MF גלובל (סימול MF).
מאן מכרה 97.4 מיליון מניות לפי מחיר של 30 דולר למניה וגייסה בכך כ-900 מיליון דולר פחות מהמתוכנן. טווח מחירי היעד של ההנפקה היה 39-36 דולר. מניית MF גלובל נופלת בקרוב ל-10% ביום המסחר הראשון שלה בבורסת ניו יורק (NYSE).
הנפקת MF גלובל, שהיתה ה-IPO השני בגודלו השנה בארה"ב, העניקה לחברה שווי של 3.64 מיליארד דולר. קרן ההשתלטות בלקסטון גייסה בחודש שעבר 4.13 מיליארד דולר בהנפקה ראשונה לציבור בניו יורק - ה-IPO הגדול ביותר זה חמש שנים בארה"ב ואחת מעשרת ההנפקות הראשונות הגדולות בתולדות ארה"ב.
MF גלובל רשמה רווח נקי של 188 מיליון דולר על הכנסות של 5.7 מיליארד דולר בשנת הכספים שהסתיימה בסוף חודש מארס, לעומת רווח של כ-60 מיליון דולר על הכנסות של 2.6 מיליארד דולר בשנה הקודמת.
הנפקה ראשונה מאכזבת לחטיבת הברוקראז' של ענקית קרנות הגידור מאן גרופ; גייסה 2.9 מיליארד דולר - פחות מהצפוי
TheMarker
19.7.2007 / 17:55