וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרשות לחשמל: "חברת החשמל תוכל להעלות תעריפים רק לאחר תוכנית התייעלות משמעותית"

אבי בר-אלי

21.7.2007 / 19:20

תעריפי החשמל יועלו השבוע ב 4.5%, במסגרת עדכון שוטף בעקבות התייקרות הדלקים



"הרשות תבחן כל בקשה של חברת החשמל לשינוי תעריפים שלא במסגרת העדכון השוטף - רק אם תתקבל תוכנית התייעלות משמעותית"; כך הודיעה בסוף השבוע הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל.



ברשות אמרו כי להעלאת התעריפים, הצפויה השבוע, אין קשר לבקשה להעלאת תעריפים שהגישה חברת החשמל לפני כשבוע.



תעריף החשמל לצרכן הביתי יתייקר בכ-4.5% ולצרכנים עסקיים בכ 4.4%. תעריפי החשמל המעודכנים ייכנסו לתוקף ב-25 ביולי. ההעלאה היא במסגרת עדכון שוטף, בהתאם לשינוי במחירי הדלקים, במדד המחירים לצרכן ובהתאם לשינויים בשערי חליפין של מטבעות.



הסיבה העיקרית לעלייה היא הזינוק במחירי הדלקים מאז מאי, אז בוצע העדכון האחרון. התעריף לצרכן הביתי יהיה כ-40.6 אגורות לקוט"ש (לעומת 38.9 אגורות לפני לכן), והתעריף למגזר המסחרי-ציבורי יהיה כ 45.9 אגורות לקוט"ש (לעומת 43.99 אגורות).



העלאת תעריפי החשמל מתבצעת בהתאם לנוסחה, על פיה נרשם עדכון כאשר חל שינוי של יותר מ-3.5% בסל התשומות של חברת החשמל, או אם חלפה חצי שנה ממועד העדכון האחרון.



מאז מאי חל שינוי של כ-4.7% בסל. בין השאר, מחירי הדלקים עלו בשיעור ממוצע של 8.5%, מחירי המזוט עלו בשיעור חד של כ-22% ומחירי הפחם עלו בשיעור של 7.7%.



השקלול של העלייה במדד המחירים לצרכן תרם 0.7% מתוך השינוי בסל התשומות.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully