חברת , מקבוצת דלק, שבשליטת יצחק תשובה ובניהולו של איליק רוז'נסקי, מרחיבה את פעילותה בגרמניה. חברה הבת של דלק גלובל (DGRE), שבשליטת דלק נדל"ן, חתמה על הסכם לרכישת קומפלקס הכולל שלושה בנייני משרדים ואחסון בתוספת מבנה מגורים בעיר פרנקפורט, גרמניה.
כמו כן, רכשה החברה קומפלקס הכולל שלושה בניינים בקייזרסלאוטרן שבגרמניה. היקף שתי העסקות נאמד בכ-108 מיליון שקל.
הבניינים הנרכשים בפרנקפורט בנויים על קרקע המשתרעת על פני שטח של כ-16 דונם וכוללים חניון עילי ותחתי. הבניינים הנרכשים בקייזרסלאוטרן בנויים על מגרש של כשישה דונמים, המתפרס על פני שטח בנוי של כ-12 אלף מ"ר.
שניים מהבניינים הנרכשים בפרנקפורט ובקייזלסלאוטרן מושכרים עד שנת 2015 ו-2020 בהתאמה, לדויטשה טלקום. דמי השכירות השנתיים נטו מששת הבניינים הנרכשים מסתכמים בכ-7 מיליון שקל.
העסקה תמומן באמצעות נטילת הלוואת נון ריקורס (אשר במסגרתה משעבדים נכס ספציפי כנגד ההלוואה), בהיקף של כ-102 מיליון שקל.
מנכ"ל דלק נדל"ן, איליק רוז'נסקי, אמר היום: "בכוונת דלק נדל"ן להמשיך ולהשקיע באופן מהותי, באמצעות DGRE ברכישת נכסים מניבים בגרמניה ובמדינות נוספות באירופה ובצפון אמריקה, הן בענף המשרדים והן בענפי המסחר והמלונאות. אנו נמשיך לרכוש נכסים איכותיים התואמים את האסטרטגיה שלנו כמובילים בתחום, במקומות מרכזיים ועם שוכרים לתקופות ארוכות".
בתי ההשקעות מגדל שוקי הון ואי.בי.אי, העניקו בשבוע שעבר המלצות חיוביות לדלק נדל"ן ונקבו במחיר יעד של 42-40 שקל למניה, הגבוה בכ-22% ממחיר המניה הבוקר בפתיחת המסחר.
דלק נדל"ן מתרחבת בגרמניה: רוכשת שישה נכסים בפרנקפורט ובקייזרסלאוטרן תמורת כ- 108 מיליון שקל
מיכאל רוכוורגר
22.7.2007 / 12:40