ירידות חדות בוול-סטריט ביום שישי האחרון הביאו לפתיחה מהוססת של שבוע המסחר בבורסת ת"א אתמול, היום חזרו המדדים לרמות השיא של השבוע שעבר, המסחר בתל אביב התנהל במגמה חיובית ונחתם בעליות שערים במדדים המובילים. עונת הדוחות הכספיים לרבעון השני בעיצומה ומבול הדוחות משתקף בתנודתיות המדדים. עניין נוסף הוא הכרזת הנגיד הערב על גובה הריבית לחודש הבא, כאשר ההערכות כרגע מדברות על העלאה של 0.25% או השארת שער הריבית בשיעור של 3.5% לחודש נוסף. בסיכום יומי: מדד ת"א 25 הוסיף 0.6%, מדד ת"א 100 ומדד תל טקן 15 רשמו כל אחד עלייה של 0.2%, מדד ת"א 75 השיל 0.7% ומדד יתר 50 עלה ב- 0.1%, מדד נדל"ן 15 ירד ב-1.0%. מחזור המסחר הסתכם ב-2.0 מיליארד שקל.
במגזר הבנקאי: לאומי עלתה ב- 0.6% במחזור של 74.4 מיליון שקל, פועלים התממשה ב- 0.3% במחזור של 95.9 מיליון שקל, דיסקונט הוסיפה 0.6% ונסחרה במחזור של 25.2 מיליון שקל ומזרחי עלתה ב- 2.6% במחזור של 29.2 מיליון שקל. סה"כ טיפס מדד הבנקים ב- 0.5%.
בזק מאבדת 0.7% לאחר שנודע כי יו"ר בנק הפועלים לשעבר, שלמה נחמה, החליט לסגת סופית מהעסקה לרכישת 3% ממניות בזק בשל הסחבת המיותרת שנוצרה בהשלמת העסקה. ככל הידוע, הנהלת החברה ביקשה את שיתוף הפעולה של נחמה בכדי לספק דימוי מוצלח ולמשוך את החברה מהמשבר עליו שקעה. כאמור כשלון העסקה מסב הפסדים נוספים לחברה.
אלרוב שבשליטת אלפרד אקירוב, דחתה הלילה הצעת רכש של חברת ארקו לחברה הבת אלרוב נדל"ן. על פי ההודעה שפרסמה החברה, דריקטוריון אלרוב, בחר שלא לקבל את ההצעה בשווי של 3 מיליארד שקל כיוון שאינה משקפת את שוויה האמיתי של החברה. אלרוב מחזיקה בכ-85% ממניות אלרוב נדל"ן. מנית אלרוב מאבדת 1.2%, אלרוב נדל"ן מאבדת 0.4%.
חברת סאני יבואנית מכשירי הסלולר של סמסונג, פרסמה הבוקר אזהרת רווח לרבעון השני של 2007. בהודעת הבורסה כתבה סאני כי החברה "צופה הרעה בתוצאות הפעילות שלה ברבעון השני בהשוואה לרבעון הראשון של שנת 2007. ההרעה נובעת מירידה בהיקף המכירות ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון של השנה, אשר בעיקרה היתה תוצאה של המשך העיכוב בהשקה של מכשירים חדשים". מניית החברה השילה היום 7.3%.
חברת המזון ויליגר פירסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של 2007. בשורה התחתונה רשמה החברה עלייה של 338% ברווח הנקי הרבעוני, שהסתכם בכ-3.3 מיליון שקל, ויליגר עוסקת בייצור, באריזה ובייבוא של מוצרי מזון כשרים. מפעליה ומחסניה נמצאים באיזור התעשייה בקרית מלאכי, והיא פועלת בשני תחומי פעילות: דגים ומוצרים יבשים אחרים. מניית החברה רושמת עלייה של 2.6%.
בגזרת המט"ח הציפייה להכרזת הריבית לא מנעה את החלשות השקל. כאשר הדולר רשם היום התחזקות של 0.33% ושערו היציג נקבע על רמה של 4.214 שקלים, וגם האירו שהתחזק בשיעור של 0.44% אל מול השקל.
אגרות החוב נסחרו במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, בהשפעת פער הריבית בין הריבית השקלית לריבית הדולרית. השקל שנחלש מעט, לא היטיב עם השחרים שרשמו ירידות של עד 0.6%. הצמודים, שנסחרו, אף הם, במגמה שלילית רשמו ירידות מתונות יותר של עד 0.3%.
בורסת ת"א מתחילה להתאושש מסופ"ש שלילי
23.7.2007 / 18:56