וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורמת טכנולוגיות זכתה בחוזה בקולורדו

יורם גביזון

23.7.2007 / 19:18

החברה חתמה על הסכם ל-20 שנה בעלות 1.1 מיליון דולר לשנה לאספקת חשמל שיופק מחום שיורי לחברת High Line

חברת אורמת טכנולוגיות חתמה על הסכם ל-20 שנה לאספקת חשמל שיופק מחום שיורי לחברת High Line שפועלת בנברסקה ובקולורדו. אורמת טכנולוגיות תספק 4 מגה-ואט מיחידה להפקת חשמל מחום שייפלט מטורבינה לדחיסת גז טבעי בסמוך לדנוור, קולורדו. הקמת התחנה והפקת החשמל יחלו במחצית 2009. אורמת תהיה בעלת התחנה ותפעיל אותה.

מקורות בשוק ההון העריכו את היקפו הכספי של החוזה ב-1.1 מיליון דולר לשנה. מחיר זה מגלם 3.1 סנט לקילו-ואט לשעה, כלומר 55% ממחירו של חשמל ממקור גיאותרמי. ההסכם יהיה חלק מהתיק של אנרגיה מתחדשת של חברת High Line שמחויבת לרכוש עד 10% מהחשמל שהיא מספקת ממקורות של אנרגיה מתחדשת עד ל-2020. יהודה ברוניצקי, יו"ר אורמת, ציין שזהו החוזה השביעי למכירת חשמל מיחידה לייצור חשמל מחום שיורי.

אורמת פיתחה טכנולוגיה לניצול חום שמיוצר בתהליכים תעשיתיים כמו ייצור מלט או הפעלת טורבינות לדחיסת גז. חום זה משמש לייצור חשמל ללא השקעה נוספת בדלק וללא פליטות. אורמת מחזיקה בתחנות כוח לייצור חשמל מחום שיורי בהספק כולל של 54 מגה-ואט. הפוטנציאל לייצור חשמל ממקור זה הוא 1,500-1,000 מגה-ואט. דיתה ברוניצקי, מנכ"ל אורמת, העריכה לפני כחודש שאורמת עשויה לנגוס בנתח של 30% מהשוק.

קבוצת אורמת חתמה לפני חודשיים על החוזה הגדול ביותר שלה בתחום זה. אורמת חתמה על ארבעה הסכמים לייצור 22 מגה-ואט שיימכרו לחברת Basin Electric בתמורה ל-6.4 מיליון דולר לשנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully