וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: ירידות בהובלת מגזרי הטכנולוגיה והקמעונות; לונדון יורדת ב-0.3%, פרנקפורט מאבדת 0.4%

אשר שכטר

24.7.2007 / 12:55

ירידות חדות במגזר הקמעונות האירופי על רקע השטפונות הקשים בבריטניה; ספורטס דיירקט צונחת ב-17%



ירידות נרשמות בבורסות אירופה, בהובלת מגזר הטכנולוגיה. זאת, על רקע נפילה של 17% ברווחיה ברבעון השני של טקסס אינסטרומנטס, יצרנית השבבים לטלפונים סלולרים הגדולה בעולם. לירידות תרם גם פרסום נתוני הצמיחה בענפי הייצור והשירותים באירופה, שהואטה ביולי. לונדון יורדת ב-0.3%, פאריס מאבדת 0.3%, פרנקפורט יורדת ב-0.4%.



צמיחת ענפי הייצור והשירותים באירופה, המהווים שני שלישים מהתמ"ג באזור, הואטה בחודש יולי בשל התחזקות היורו אל מול הדולר. מדד משותף לענפי השירותים של רויאל בנק אוף סקוטלנד ירד לרמה של 57.3 נקודות ביולי, לעומת רמה של 57.8 נקודות ביוני. מדד גבוה מ-50 נקודות מראה על צמיחה.



טקסס אינסטרומנטס האמריקאית (סימול TXN) דיווחה אמש על נפילה ברווחיה ברבעון השני, לעומת הרבעון המקביל בשנה הקודמת. זאת, על רקע חולשה בביקוש למחשבונים מתוצרתה, שהשפעתה היתה גדולה מהשפעת הגידול במכירות דגמי מכשירים סלולריים מתקדמים, בהם הותקנו שבבים מתוצרת החברה.



בעקבות הצניחה ברווחי טקסס אינסטרומנטס, נרשמות ירידות במניותיהן של חברות הטכנולוגיה האירופיות. מניות יצרנית השבבים ARM הולדינגס (סימול ARM.L) יורדות ב-0.7%; מניותיה של אינפיניון (סימול IFXGN.DE), יצרנית המוליכים למחצה השנייה בגודלה באירופה, יורדות ב-0.6%.



ירידות חדות נרשמות גם במגזר הקמעונות באירופה, בעקבות השיטפונות הקשים הפוקדים את מרכז אנגליה. מניות ספורטס דיירקט אינטרנשיונל (סימול SPD.L), קמעונית מוצרי הספורט הגדולה ביותר בבריטניה, מתרסקת ב-17.6% בעקבות מזג האוויר הקשה באי הבריטי.



מניות קינגפישר (סימול KGF.L), רשת הריהוט הגדולה באירופה, נופלות ב-1.5%%. מניות קבוצת הום ריטייל (סימול HOME.L), המחזיקה בבעלות על כ-1,000 חנויות בבריטניה, יורדת ב-2.4%.



מניותיה של טלנור (סימול TEL.OL), חברת הטלפון הגדולה בסקנדינוויה, צונחות ב-3.2% בעקבות הודעת החברה כי הכנסותיה נפלו ב-6.3% ברבעון השני. מניותיה של BP (סימול BP.L) חברת הנפט השנייה בגודלה באירופה, עולות ב-0.3% - לאחר שדיווחה על עלייה של 1.5% ברווחיה ברבעון השני.



מניית יצרנית המכוניות פיאט (סימול FIA.MI) יורדת ב-1.3%, למרות שדיווחה על הכפלה ברווחיה ברבעון השני, על רקע גידול במכירות המכוניות באירופה.



יצרנית המכוניות האיטלקית רשמה רווח נקי בסך 593 מיליון יורו (כ-820 מיליון דולר) מעל לתחזיות האנליסטים. הכנסות החברה עלו ב-12%, ל-15.2 מיליארד דולר.



מניות MAN AG (סימול MAN.DE), יצרנית המשאיות השלישית בגודלה באירופה, מזנקות ב-2.3% לאחר שבנק ההשקעות מריל לינץ' שינה את המלצתו על מניות החברה ל"קנה" מ"נייטרלי".



מניות אקזו נובל ההולנדית, חברת הכימיקלים הגדולה באירופה, מטפסת ב-1.7%, למחיר של 63.95 יורו למניה, בעקבות עלייה ברווחי החברה ברבעון השני.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully