וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמזון שילשה את רווחיה

TheMarker

25.7.2007 / 0:25

קמעונאית האינטרנט היכתה את תחזיות האנליסטים הודות לגידול של 35% במכירות. המניה זינקה ב-75% השנה

אמזון, קמעונאית האינטרנט הגדולה בעולם, דיווחה היום על זינוק של יותר מ-250% ברווח הרבעוני הודות לצמיחה ערה במכירות של מוצרי אלקטרוניקה וצמצום הוצאות הטכנולוגיה שלה. אמזון - חנות כלבו וירטואלית המוכרת מגוון עצום של מוצרים, החל בספרים וכתבי עת, דרך מזון לבעלי חיים ומצלמות, וכלה בחלקי רכב וכלי נגינה - רשמה ברבעון השני של השנה רווח נקי של 78 מיליון דולר, או 19 סנט למניה, לעומת רווח של 22 מיליון דולר, או 5 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.

תחזית האנליסטים היתה לרווח של 16 סנט למניה. בשורה העליונה רשמה החברה בתקופה המדווחת הכנסות של 2.89 מיליארד דולר, גידול של 35% לעומת הרבעון השני של שנת 2006 ומעל לתחזית האנליסטים להכנסות של 2.81 מיליארד דולר.

"הצמיחה הערה בהכנסותינו ברבעון האחרון נבעה ממחירים זולים ומהנוחות המוגברת של שירות אמזון פריים", אמר מנכ"ל ומייסד אמזון, ג'ף בזוס, בעת פרסום הדו"חות. "יותר ויותר לקוחות מנצלים את שירות אמזון פריים, ואנו מרוצים מההאצה בגידול במספר המנויים ברבעון הנוכחי". שירות אמזון פריים, שהושק בשנת 2005, מאפשר ללקוחות אמזון לשלם דמי מנוי שנתיים, ולקבל בתמורה פטור מדמי משלוח על כל רכישה, ואספקה של המוצר הנרכש בתוך יומיים.

במבט קדימה צופה החברה לרשום השנה מכירות של 13.8-14.3 מיליארד דולר. תחזית האנליסטים היתה להכנסות שנתיות של 13.8 מיליארד דולר. החברה צופה רווח תפעולי שנתי של 540-640 מיליון דולר. ברבעון הנוכחי צופה החברה מכירות של 3-3.175 מיליארד דולר ורווח תפעולי של 75-110 מיליון דולר.

מניית אמזון, אשר זינקה ב-75% מתחילת השנה, עלתה ב-3.6% במסחר לאחר הסגירה, אחרי שסיימה את שעות המסחר הרגילות בוול סטריט בירידה של כ-3.5%.

במהלך הרבעון האחרון הרחיבה אמזון את פעילותה בתחום המוזיקה ובשוק הסיני, וכן נערכה לקראת יציאתו לשוק של הספר האחרון בסדרת "הארי פוטר". בחודש מאי הודיעה החברה על כוונתה להשיק השנה חנות מוסיקה דיגיטלית אשר כל השירים שיימכרו בה יהיו ללא טכנולוגיית DRM, אשר מונעת צריבה פיראטית של קבצי מוסיקה דיגיטליים. בחודש יוני הודיעה אמזון על כוונתה להגדיל את השקעותיה בסין, שם היא מפעילה את אתר ג'ויו אמזון, אשר שמו עד חודש שעבר היה joyo.com.

כמו כן, במהלך הרבעון האחרון, קיבלה אמזון יותר ממיליון הזמנות מוקדמות לספר האחרון בסדרת "הארי פוטר". עד למועד הגעתו של הספר למדפי החנויות, בסוף השבוע האחרון, זינק מספר ההזמנות המוקדמות של הספר שקיבלה החברה ליותר מ-2.2 מיליון עותקים.

תכונה בחברות האינטרנט

דו"חות אמזון מגיעים על רקע תוצאות כספיות מעורבות שפירסמו בשבוע שעבר החברות המובילות במגזר האינטרנט. גוגל, מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי ביותר באינטרנט, החמיצה את תחזיות האנליסטים בפעם השנייה בלבד מאז הנפקתה באוגוסט 2004, לאחר שרשמה ברבעון השני רווח בניכוי הוצאות הקשורות להקצאת אופציות למניות לעובדים, של 1.12 מיליארד דולר, או 3.56 דולרים למניה - פחות מתחזית האנליסטים לרווח של 3.59 דולרים למניה.

מתחרתה של גוגל, יאהו, דיווחה על ירידה של 2% ברווח הרבעוני - זה הרבעון השישי ברציפות בו החברה רושמת ירידה ברווחיה - וקיצצה את תחזית ההכנסות לשנה כולה מטווח של 4.95-5.45 מיליארד דולר לטווח של 4.89-5.19 מיליארד דולר.

מנגד, ebay, מפעילת אתר המכירות הפומביות המקוון הגדול בעולם, רשמה זינוק של 50% ברווחיה ברבעון השני הודות לעמלות גבוהות יותר על מכירות פומביות וצמיחה במספר הלקוחות העסקיים של שירות התשלומים המקוון פיי-פאל. החברה רשמה ברבעון רווח נקי של 375.8 מיליון דולר, או 27 סנט למניה, על הכנסות של 1.83 מיליארד דולר - צמיחה של 30% לעומת התקופה המקבילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully