חברת מדיה מרקט, המייצרת ומשווקת תוכן סלולרי בישראל ובעולם למגזר הרוסי והערבי ושנרכשה לפני כחודשיים על ידי קבוצת טלכלל תמורת יותר מ-10 מיליון שקל, הקימה פעילות תוכן סלולרי בליטא.
ליטא היא המדינה הגדולה ביותר מבין שלוש המדינות הבלטיות (לטביה ואסטוניה) ומונה כ-3.5 מיליון תושבים. המדינה נכנסה לאיחוד האירופי ב-2004 וצפויה גם להמיר את המטבע המקומי ביורו בשנים הקרובות. חדירת המכשירים סלולריים בליטא גבוהה מ-90%.
מדיה מרקט הוקמה ב-2003 על ידי יורי מדורסקי ופטר רוזנקרנץ והיא פועלת גם בלטביה, גרמניה וארה"ב.
לחברה מחזור שנתי של כ-10 מיליון שקל מייצור תכנים ושיווקם. לחברה שיעור רווח של כ-30% מהמחזור, ובשנים האחרונות - במקביל לכניסתה לפעילות בחו"ל - היא גם החלה לשווק תוכן סלולרי מיוחד גם למגזר הערבי ולמגזר הדתי. לחברה כ-25 עובדים והיקף פעילותה מחוץ לישראל צפוי ב-2007 לראשונה לחצות את רף 50% מסך פעילותה.
קבוצת טלכלל, המוחזקת על ידי קבוצת פוקוס מדיה של שחר קז, עודד מוזס ויוסי אורבך, צפויה לצמוח בשנה הקרובה בעקבות הרכישה של מדיה מרקט בכ-30%, והקבוצה תגיע למחזור הכנסות של כ-85 מיליון שקל בסוף 2007.
קבוצת טלכלל מעסיקה כיום יותר מ-400 עובדים והגיעה ב-2006 למחזור של כ-60 מיליון שקל, לאחר שב-2002 עוד התמקדה בפעילות מוקדי השירות (Call Center) והפסידה 4 מיליון שקל. שוק התוכן הסלולרי בישראל צומח ומתאפיין במיזוגים. בין היתר, הודיעה לאחרונה חברת יוניסל על רכישת חברת טיפקום תמורת עשרות מיליוני שקלים.
הרכש החדש של טלכלל: מדיה מרקט - המייצרת ומשווקת תוכן סלולרי למגזרים - הקימה פעילות בליטא
ערן גבאי
25.7.2007 / 13:32