נשיא בית הדין הארצי לעבודה, השופט סטיב אדלר, הורה למדינה ולהסתדרות להעביר לאלתר נתונים על על תנאי שכרם של עובדי השירות הציבורי שגרמו לשביתה. אדלר, שהעביר את ההוראה ב-15:30, ודרש שכל המידע יגיע אליו לא יאוחר מהשעה 18:30 בערב.
הנתון המעניין ביותר שדרש אדלר נוגע לשחיקה המשוערת בשכרם של עובדי המגזר הציבורי שמהווה את סלע המחלוקת בין ההסתדרות לאוצר. כמו כן, ביקש דיווח על מספר העובדים המאוגדים במגזר הציבורי וההסכמים הקיבוציים הקיימים; דיווח על הוראות ההצמדה לדירוגי שכר העובדים; על ההסכמים הקיבוצים הקיימים במקומות העבודה; ועל מעמדם המשפטי של מקומות העבודה.
בנוסף, דרש אדלר חישוב של ההפסד הכספי הישיר והעקיף שנגרם כתוצאה מהשבתת המשק, כולל השביתה המתוכננת למחר בשדה התעופה.
גם רשות שדות התעופה קיבלה מאדלר דרישה לנתונים על מספר ההמראות והנחיתות המתוכננות בשבוע הקרוב, את צפי מספר הנוסעים האמורים לטוס ואת הפסדים הצפויים לרשות.
אולטימטום להסתדרות ולאוצר: נשיא בית הדין לעבודה תובע להציג את נתוני שכר העובדים שגרמו לשביתה עוד הערב
עידו סולומון
25.7.2007 / 18:28