דירוג החברות הביטחוניות המובילות בעולם של "דיפנס ניוז", השבועון האמריקאי המוביל בעולם בתחום התעשיות הביטחוניות, פורסם אתמול. בין מאה החברות המובילות במונחי הכנסות מהתחום הביטחוני ב-2006, נכללות ארבע חברות ישראליות, שלחלקן יש גם פעילות אזרחית: התעשייה הצבאית (תעש), אלביט ורפאל - ששיפרו את מיקומן ביחס לשנה שעברה - והתעשייה האווירית (תע"א), שירדה בדירוג.
תע"א ירדה ממקום 31 ב-2006, למקום 33 השנה. עם זאת, היא עדיין החברה הישראלית המובילה במונחי מכירות ביטחוניות - 1.746 מיליארד דולר בשנה, שהם 62% מתוך מכירות החברה, בהיקף של ב-2.813 מיליארד דולר.
עלתה ממקום 46 ב-2006 למקום 39, עם מכירות ביטחוניות בהיקף של 1.402 מיליארד דולר בשנה - 92.2% ממכירותיה הכוללות, בסך 1.520 מיליארד דולר. רפאל טיפסה ממקום 57 בדירוג 2006 למקום 49, עם מכירות של 1.056 מיליארד דולר - כולן בתחום הביטחוני. תעש עלתה ממקום 92 למקום 84, עם מכירות של 481.6 מיליון דולר, כולן בתחום הביטחוני.
אלביט היתה החברה הישראלית היחידה שנכללה גם בדירוג של שבועון התעופה והחלל המוביל בעולם, "אוויאיישן וויק", שדירג את החברות הציבוריות המובילות בעולם בשיעורי צמיחה בחמש השנים האחרונות. אלביט זכתה אף לאזכור בשער השבועון, עם הפניה לראיון שנערך עם מנכ"ל החברה, יוסי אקרמן. החברה דורגה במקום 17 בין החברות שהפגינו את הביצועים הטובים בעולם ב-2006, ובמקום ה-18 בין החברות שהפגינו ביצועים אלה ב-2002-2006.
בראש הדירוג של "דיפנס ניוז" ממוקמת לוקהיד מרטין, הנחשבת לחברה הביטחונית הגדולה בעולם. אחריה, בסדר יורד, מדורגות החברות בואינג, בי.איי.אי סיסטמס, נורתרופ גרומן וריתיאון.
ארבע חברות ישראליות נכללות בדירוג 100 החברות הביטחוניות הגדולות בעולם
אורה קורן
26.7.2007 / 10:00