וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיליונר ישראלי חדש נולד: רוני קנת - מנכ"ל וולטייר - מחזיק מניות בשווי של 8 מיליון דולר

שירלי יום-טוב

26.7.2007 / 10:25

וולטייר השלימה אמש הנפקה בנאסד"ק לפי שווי של 184 מ' ד' - נמוך ב-35% מהשווי המקסימלי שביקשה בתחילה



חברת וולטייר הישראלית השלימה אמש הנפקה בוול סטריט לפי מחיר של 9 דולרים למניה - ברף התחתון של טווח המחירים לפיו ביקשה לגייס. ההנפקה הולידה מיליונר ישראלי חדש, רוני קנת, מנכ"ל החברה, עם מניות בשווי של 8 מיליון דולר.



המחיר בהנפקה נמוך משמעותית מהציפיות המוקדמות שהיו לוולטייר ולחתמים בשבועות האחרונים: בתחילה פירסמה החברה כי תרצה לגייס לפי מחיר של 14-12 דולר למניה, אך אתמול הגישה תיקון לתשקיף, ובו טווח מחירים של 11-9 דולר.



וולטייר מכרה 5.77 מיליון מניות וגייסה כ-52 מיליון דולר (ברוטו, לפני הוצאות הקשורות בהנפקה). החברה הונפקה לפי שווי שוק של 184 מיליון דולר - נמוך ב-35% מהשווי המקסימלי אותו ביקשה בתחילה.



החתמים בהנפקה הם ג'יי פי מורגן, מריל לינץ', תומאס וייזל ו-RBC. הם קיבלו אופציה ל-30 יום (גרין שו) לרכוש כ-865 אלף מניות נוספות מהחברה במחיר ההנפקה, כך שסכום הגיוס עשוי לצמוח ב-7.8 מיליון דולר נוספים.



וולטייר תחל להיסחר היום בנאסד"ק הסימול VOLT.



קרנות ההון סיכון המושקעות בחברה לא מכרו מניות כפי שרצו בתחילה. הן לא יראו כסף עד עוד לפחות חצי שנה (תום תקופת החסימה על מכירת מניות לאחר הנפקה). בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה היא הקרן הזרה בייקר קומיוניקיישנס פאנד (כ-21%). אחריה, פיטנגו (16.1%), ורטקס (10.3%), תמיר פישמן (5%), קבוצת שרפ"ק (4.9%) וקרן אתגר, עם פחות מ-5%. על פי נתוני IVC-ONLINE, גייסה החברה מאז הקמתה כ-56 מיליון דולר.



מבין המנהלים בחברה, בעל המניות הגדול ביותר הוא קנת, עם 4.1% מהחברה. קנת אינו אחד ממייסדי החברה, אולם הוא זה שכיוון את החברה לתחום הפעילות הנוכחי - מערכות חומרה ותוכנה לתקשורת בין מחשבים (גריד), על בסיס טכנולוגיית אינפיניבנד (סטנדרט ארכיטקטורת מיחשוב להאצת תעבורת נתונים בין רכיבי מחשב).



וולטייר נוסדה לפני עשור על ידי ארז דיאמנט ואמיר פרשר, שנותר עם מעט מאוד מניות - 128 אלף, בשווי של כ-1.1 מיליון דולר. בתחילת דרכה פעלה החברה בתחום של כרטיסי אבטחת מידע למחשבים, אולם התקשתה להתרומם גם לאחר שני סבבי גיוס ועמדה על סף סגירה. בתחילת שנות ה-2000 הובא לחברה קנת, שמונה לתפקיד יו"ר ומנכ"ל החברה, וביצע את השינוי העסקי.



וולטייר עדיין מפסידה כסף, אך לדברי מנהל אחת הקרנות המושקעות בה, צפויה לעבור לרווחיות במהלך השנה הנוכחית. ברבעון הראשון של 2007 היא רשמה הפסד נקי של 3 מיליון דולר לעומת הפסד של 2.7 מיליון דולר ברבעון המקביל.



את השאיפות הגדולות לקראת ההנפקה היא ביססה על קצב הצמיחה הגבוה בהכנסותיה בשנים האחרונות. ב-2004 מכרה וולטייר ב-4.9 מיליון דולר בלבד, ב-2005 זינקו מכירותיה ל-15.4 מיליון דולר וב-2006 הן הוכפלו ל-30.4 מיליון דולר.



המגמה נמשכה גם ברבעון הראשון של 2007 עם גידול של 95% בהכנסות לעומת הרבעון המקביל ל-9.6 מיליון דולר. לחברה שלושה לקוחות מרכזיים: המכירות ליבמ היוו ברבעון הראשון 35% מסך ההכנסות, HP היתה אחראית ל-22% מההכנסות ואילו סאן ל-10%.



הודות לצמיחה בהכנסות, זינק הרווח הגולמי ברבעון הראשון ב-107% ל-3.2 מיליון דולר והיווה כ-37% מסך ההכנסות. עם זאת, בשל הוצאות תפעול של 5.8 מיליון דולר רשמה וולטייר ברבעון הראשון הפסד תפעולי של 2.6 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully