וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברת החשמל: ללא העלאת תעריפים - לא נאשר גיוס הון נוסף

אבי בר-אלי

26.7.2007 / 17:09

הדירקטוריון גיבה את התנגדות בכירי החברה לחתום על תשקיף הגיוס



ללא העלאה משמעותית של תעריף החשמל - לא יאושר תשקיף גיוס ההון של החברה. כך הסכימו היום חברי דירקטוריון חברת החשמל.



מספר דירקטורים הביעו במהלך ישיבתם התנגדות לאישור התשקיף, וזאת בשל מחלוקת מהותית הנוגעת להשלכות תעריף החשמל על היציבות הכלכלית של החברה.



בכך, מגבה הדירקטוריון את סמנכ"ל הכספים של החברה, אבנר יהודאי, אשר כפי שפורסם אתמול, התנגד לחתום על תשקיף הגיוס ללא ציון השפעת מדיניות התעריפים של החברה על חוסנה הפיננסי.



כזכור, אתמול פורסמה המחלוקת החריפה בין בכירי חברת החשמל לבין רשות החברות הממשלתיות, בשל דרישת הרשות לשנות נוסחי ביאורים המופיעים בו. המדובר בביאור המתנה את השלמת השינוי המבני בחברה בהסכמת העובדים ובעלי איגרות החוב של חברת החשמל.



עניין נוסף שמצוי במחלוקת הוא השמטת הביאור לפיו החלטות הרשות לחשמל בנוגע למדיניות התעריפים עלולות לפגוע בתוצאותיה הכספיות של החברה - ובכך לפגוע ביכולתה לגייס הון עבור שירות החוב של חברת החשמל, הנאמד ב-45 מיליארד שקל.



ברשות החברות טענו כי יש בהוספת ביאורים אלה משום ניסיונות לסכל את הליך הרפורמה במשק החשמל - אם תוך כבילת ידיה של המדינה בחיובה בהסכמת העובדים, ואם בהרתעת הציבור מפני השקעה במניות החברה. ואולם, מספר בכירים בחברת החשמל ובדירקטוריון הודיעו כי לא יסכימו לחתום על התשקיף, וכי יש בכך משום הצגת מצג שווא אודות מצב החברה.



גם עובדי חברת החשמל התרעמו היום נוכח הניסיון לכאורה לפגוע בשקיפות המידע המועבר לגורמים הפיננסים. "הנהלת חברת החשמל ורשות החברות יכולים להונות את ציבור המשקיעים, אך לא ניתן להם להונות גם את עובדי חברת החשמל", אמר היום יו"ר ועד העובדים, דוד (מיקו) צרפתי.



כפי שפורסם ב-TheMarker, מתכננת חברת החשמל הנפקה לציבור על מנת לגייס הון בהיקף כמיליארד שקל, זאת לאחר כשלון גיוסי איגרות החוב האחרונים. החברה שוקדת עם רשות החברות על הגשת תשקיף פתוח בהיקף של עד 10 מיליארד שקל.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully