וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חייל גולני נשכח בשטח הרצועה ואותר רק לאחר שחבריו לכוח חזרו לישראל

עמוס הראל

29.7.2007 / 12:44

כוח צה"ל פעל בשבוע שעבר בדרום הרצועה; החייל אותר רק לאחר שחבריו הגיעו לשטח ישראל



מחדל חמור נתגלה בשבוע שעבר במהלך מבצע של חטיבת גולני ברצועת עזה - אחד מחיילי החטיבה נשכח בשטח הרצועה, כ-700 מטר ממערב לגדר המערכת, ואותר רק לאחר שחבריו כבר הגיעו לשטח ישראל. בפרשה צפויים צעדים פיקודיים כנגד קצינים. הסיפור פורסם היום (ראשון) לראשונה באתר ynet.



מהתחקיר הראשוני עולה כי החיילים היו במבצע מדרום מזרח לחאן יונס. בדרכו חזרה לשטח ישראל עצר הכוח, מגדוד 51 של גולני, ואחד החיילים נרדם. בצה"ל נהוגה תרגולת של "מספרי ברזל", שנועדה למנוע מצב של ניתוק חיילים מן הכוח, אך נראה שבעת הספירה ענה אחד מחבריו של החייל שנרדם במקומו, וכך לא הבחינו החיילים בחסרונו.



החייל אותר לבסוף לאחר שירה כדורים נותבים והשתמש ב"סטיקלייט" כדי שיזוהה. בצה"ל חששו משתי אפשרויות - שהוא ייחטף או שחיילים בקרבת הגדר יירו בו בטעות, משום שיזוהה כמחבל חמוש.



ממצאים ראשונים של התחקיר שהתקיים באוגדת עזה הוצגו לרמטכ"ל, רב אלוף גבי אשכנזי. זו תקלה חמורה שנייה בגדוד, שהגיע לאזור רצועת עזה רק לפני כשבועיים. בשבוע שעבר נטשו יותר מעשרה חיילים מהגדוד מוצב בגבול הרצועה במחאה על תנאי שירות לקויים. החיילים נשפטו למחבוש.



גדוד 51 התפרסם בשנים האחרונות בשל לחימת חייליו בעיירה בינת ג'בייל בדרום לבנון ביולי שעבר, ובמבצע חומת מגן במחנה הפליטים בג'נין, באפריל 2002. קצינים וחיילים רבים בגדוד צפויים לקבל צל"שים על חלקם בלחימה בלבנון.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully