וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממחר: עיצומים בבניין קריית הממשלה בתל אביב בגלל מפגעים בריאותיים

עידו סולומון

29.7.2007 / 16:34

העובדים מוחים על כך שהאוצר נוקט בסחבת בטיפול בליקויים הגורמים לפגיעה בבריאותם של העובדים



עובדי בניין קריית הממשלה בתל אביב יפתחו החל ממחר בעיצומים. העובדים יתייצבו לעבודה אולם לא יקבלו קהל ולא יתקיים מענה טלפוני. זאת, בעקבות הסחבת שנוקט לטענתם האוצר במציאת פתרון למפגעים בבניין, בייחוד בכל הנוגע במערכת האוורור הפגומה. העיצומים יתקיימו מחר במשרדי שירות התעסוקה, משרד הפנים, מנהל מקרקעי ישראל, המשרד להגנת הסביבה, מס הכנסה, משרד הבינוי והשיכון, שירות התעסוקה ונציבות שירות המדינה.



בניין קריית הממשלה בתל אביב נחנך באפריל 2005. 1,700 העובדים שהועברו לבניין החלו להרגיש בחוסר אוויר ועקב כך סבלו מתופעות כמו מחנק, צרבות ודלקות בעיניים. הבעיה חריפה במיוחד מפני שהחלונות בבניין אינם ניתנים לפתיחה. העובדים הזמינו חוות דעת מקצועית שבה נקבע כי מערכת האוורור פגומה. חוסר האוויר בבניין גורם אף לריחות סרחון העולים מהחניון לקומות העליונות.



העובדים העבירו את הדו"ח לסמנכ"לי המשרדים אולם אלה לא עשו דבר לשיפור המצב. לפני כחצי שנה היו עיצומים בבניין אך מאז לא תוקנו הליקויים. זאת, למרות שנקבע אז כי ינוהל מו"מ. יצוין כי הליקויים הבטיחותיים והבריאותיים קיימים בעוד שורה של בניינים בשירות המדינה, בהם גם יש מפגעים דומים, אולם נציגי האוצר נוקטים סחבת בטיפול בהם.



"המדינה מתנערת מאחריותה לבריאותם של העובדים", אמר יו"ר הסתדרות עובדי המדינה, אריאל יעקובי. "המדינה צריכה לפתור את הבעיה או לדאוג שאותו בעל הון שבנה את הבניין יתקן את הליקויים. אי אפשר להמשיך במצב כזה לקיים עבודה סדירה. הממונה על השכר באוצר, אלי כהן, הבטיח כבר מספר פעמים לטפל בליקויים אולם לצערנו ההבטחות לא מומשו".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully