"על ישראל לחזור לימים בהם משתמטים מהשירות נשאו אות קין" - כך אמר הערב (שני) שר הביטחון, אהוד ברק, בכנס לזכרו של עיתונאי "הארץ", זאב שיף, שערך המכון למחקרי ביטחון לאומי באוניברסיטת תל אביב. לדברי ברק, "צה"ל הופך בהדרגה להיות צבא של חצי העם". ברק אמר עוד, כי "החברה הישראלית אינה תומכת בחיילי המילואים, מעסיקים מפטרים אותם ומרצים באקדמיה אינם מאפשרים להם להיבחן במועדים אחרים".
"חייל לא צריך להרגיש שהוא יוצא לקרב כשבעיני חלק מהחברה שלנו הוא פראייר", אמר ברק, "חייל לא יכול לרוץ קדימה במלוא הכוח אם הוא חש שהעורף פרוץ". לדבריו, החברה בישראל תשרוד רק אם תדע לכבד את אלה שמגנים עליה. ברק התייחס גם לצעדים שנקט בתקופה האחרונה הרמטכ"ל, גבי אשכנזי, לשיקום צה"ל, ואמר כי הצבא "עושה בחצי השנה האחרונה עבודה מקיפה ומעמיקה ליישום לקחי מלחמת לבנון השנייה ומחזיר את הערכים הבסיסיים עליהם צה"ל מושתת".
צה"ל פירסם לפני כשבועיים נתונים, לפיהם כרבע מהגברים חייבי השירות אינם מתגייסים. 11% אינם מתגייסים בשל מה שמכונה "תורתו אומנותו" - המהווה את הפטור המרכזי משירות צבאי. 4% מבין הלא מגויסים לא גוייסו בגלל רישום פלילי. סיבות אחרות לאי גיוס הן פטורים מטעמים רפואיים או נפשיים.
שר הביטחון ברק בדברים לזכר העיתונאי זאב שיף: עלינו לחזור לימים בהם המשתמטים נשאו אות קין
הארץ
30.7.2007 / 21:21