אלקטל-לוסנט, יצרנית ציוד התקשורת האמריקאית-צרפתית, רשמה הפסד נקי גדול מהתחזיות ברבעון השני. הגורמים להפסד היו חולשה במכירות ועלויות ושיבושים הקשורים במיזוג.
אלקטל-לוסנט רשמה הפסד נקי של 336 מיליון יורו (460 מיליון דולר) ברבעון, לעומת רווח של 302 מיליון יורו ברבעון המקביל. תחזיות האנליסטים צפו הפסד של 147 מיליון לחברה.
אלקטל-לוסנט, שאישררה את תחזית צמיחת המכירות לשנת הכספים, אמרה כי ההפסד הנקי כלל הפסד חד פעמי של 176 מיליון יורו - כולל הפרשה מיוחדת של 298 מיליון יורו לתיקון שווי נכסי חטיבת ה-W-CDMA.
אלקטל הצרפתית ולוסנט האמריקאית התחילו לפעול כחברה ממוזגת ב-1 בדצמבר 2006. החברה מצפה לחסוך 600 מיליון יורו לפני מס הודות למיזוג. מהחברה נמסר כי היא הפחיתה את מצבת כוח האדם ב-3,800 איש בשנה החולפת - כ-30% מיעד קיצוצים כולל של 12,500 משרות.
אלקטל-לוסנט רשמה הפסד תפעולי של 19 מיליון יורו ברבעון השני, לעומת תחזיות לרווח תפעולי של 68 מיליון יורו. המכירות ברבעון השני ירדו ב-3.7% ל-.4.491 מיליארד יורו.
אלקטל ולוסנט פעלו בחודשים האחרונים במטרה לשקם את יחסיהן עם לקוחות שסבלו מפני אי הוודאות באשר למוצרים וטכנולוגיות עתידיים. באפריל הזהירה החברה כי מכירותיה יירדו יותר מהצפוי בגלל בעיות הנובעות מהמיזוג.
אלקטל-לוסנט רשמה הפסד נקי גדול מהצפוי ברבעון השני בשל חולשה במכירות ועלויות הקשורות למיזוג
רויטרס
31.7.2007 / 10:14