וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית המזון והמשקאות קדבורי שוופס צונחת ב-7% בלונדון לאחר שדיווחה על נפילה של 78% ברווחי המחצית הראשונה

סוכנויות הידיעות

1.8.2007 / 14:22

בשבוע שעבר, דחתה החברה את מועד מכירת חטיבת המשקאות האמריקאית שלה בשל התנודתיות בשוק איגרות החוב



ענקית המזון והמשקאות קדבורי שוופס (סימול CBRY.L) צונחת כעת ב-7% בבורסת לונדון לאחר שדיווחה על נפילה של 78% ברווחי המחצית הראשונה של השנה. זאת על רקע עליית מחירי החלב.



החברה אמרה כי היא שוקלת לפצל את חטיבת המשקאות האמריקאית ולא למכור אותה במידה ששוקי האשראי לא יתאוששו.



הרווח הנקי בששת החודשים הראשונים של השנה נפל ל-182 מיליון ליש"ט (369 מיליון דולר). הרווח לפני מס מפעילות מתמשכת, בניכוי הוצאות חד פעמיות, נפל ב-11% ל-110 מיליון ליש"ט בעוד ההכנסות עלו ב-1% ל-2.33 מיליארד ליש"ט.



קדבורי, יצרנית הממתקים הגדולה בעולם, דחתה בשבוע שעבר את מועד מכירת חטיבת המשקאות האמריקאית שלה, הכוללת את מותגי ד"ר פפר ו-UP-7, בטענה שעדיין יש התעניינות רבה מצד קונים פוטנציאלים ובגלל התנודתיות בשוק איגרות החוב.



היום אמרה החברה כי מכירה היא עדיין האופציה העדיפה עליה, אך היא כעת "מוכנה" לפיצול החטיבה אם תנאי השוק לא ישתפרו.



קדבורי חשפה בחודש מארס תוכנית לפיצול לשתיים ולהתמקדות בחטיבת הממתקים. בחודש שעבר אמרה החברה כי תקצץ 7,500 משרות על מנת לקצץ בעלויות ולהעלות את שולי הרווח.



"מצב של חוסר ודאות מתמשך לגבי עתיד החברה אינו נושא חדשות טובות עבור מחיר המניה", אמר גרהם ג'ונס, אנליסט בפאנמור.



קדבורי אמרה כי שולי הרווח נפגעו קשות מההשקעות הגבוהות שליוו את כניסת החברה לשוק המסטיקים הבריטי ובשל עלייה של כ-20% בעלות מוצרי החלב. סמנכ"ל הכספים של קדבורי, קן האנה, אמר כי התייקרות מחירי החלב עלולה להוסיף עלות של 40-30 מיליון ליש"ט בשנת הכספים הנוכחית.



עם זאת, קדבורי סובלת פחות ממתחרותיה המשתמשות באבקת חלב, אשר מחירה עלה ב-50% במהלך השבועות האחרונים.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully