וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק תחליפי חלב האם מתחמם: יצרנית סימילאק הודיעה על הבאתה לארץ של סדרת סימילאק אדוונס

גלי ברגר

1.8.2007 / 15:13

בכוונת החברה להשקיע בהחדרת הסדרה החדשה כ-20 מיליון שקל



שוק תחליפי חלב האם בישראל עובר קיץ סוער במיוחד. לאחר שהתבשרנו על כניסתה של חברת מדיצ'י מדיקל, שבבעלות שרגא ברוורמן, לשעבר מנכ"ל פרומדיקו, לשוק עם קבלת אישור משרד הבריאות לשווק את הפורמולה לתינוקות אופטימל, מודיעה גם אבוט (ABBOTT), יצרנית סימילאק, על הבאתה לארץ של סדרה חדשה - סימילאק אדוונס.



בכוונת החברה להשקיע בהחדרת הסדרה החדשה כ-20 מיליון שקל, מתוכן 13 מיליון שקל בפרסום באמצעות משרדי הפרסום שלמור אבנון עמיחי Y&R, ואידיאולוג'יק (ההשקעה בפרסום לפי מחירון יפעת ולפי מחירים ריאלים נאמדת בכ-5 מיליון שקל).



8 מיליון שקל יושקעו בסימילאק בייבי קולג' - מיזם של החברה באוניברסיטת תל אביב בו נערכים מפגשים שונים בנושאי התפתחות התינוקות ונערכות סדנאות. בקיץ ייערף פסטיבל מיוחד בהפקת טרגט מרקט. בימים אלה עורכת החברה פרזנצטיות לרופאים, רוקחים ואחיות כדי שאלו ימליצו לאמהות על הסדרה החדשה.



סדרת סימליאק אדוונס משווקת בארצות הברית כבר למעלה מחמש שנים, ורק כעת היא מושקת בישראל. לדברי יעל רב הון, מנכ"לית אבוט ישראל, הסיבה לכך נעוצה בעובדה שרק בשנתיים האחרונות נכנסה הנציגות הישראלית של חברת התרופות אבוט לפעילותה בתחום, וזמן רישום המוצר אורך כשנה, בנוסף לזמן הדרוש עד להשלמת כל האישורים.



"זו היתה הפעילות הראשונה שלנו עם העברת נושא השיווק של סימליאק אלינו במקום חברת פרומדיקו, (שנרכשה על ידי ניאופארם - ג"ב). כיום פרומדיקו עושים לנו רק את ההפצה", אמרה רב הון.



שוק תחליפי חלב האם, המגלגל לפי נילסן 316 מיליון שקל בשנה, נשלט מאז פרשת רמדיה על ידי מעבדות יצרנית מטרנה וסימילאק. השוק כמעט ואינו צומח, ועם השקת הסדרה החדשה של סימילאק וכניסתה של מדיצ'י, נראה כי הולכת להיות תחרות מעניינת בשוק.



לדברי רב הון, היעד של המהלך הוא שהסדרה תזכה בכ-30% ממכירות סימליאק בסוף השנה הראשונה, והדבר ילווה ב"קניבאליזציה" מצד אחד, אך גם בלקיחת נתח שוק ממטרנה.



אבוט ממצבת את סימילאק כמוצר היחיד של חברת תרופות, הנסמך על מחקרים וידע רפואי רב בכל הקשור להשפעת התזונה על התפתחות התינוק, בניגוד למטרנה שהיא חברת מזון.



מטרנה מבחינתה לא נשארה חייבת ומיהרה להוציא תגובה עם הפרסום על הסדרה החדשה של סימילאק בה אמרה כי "אנו מברכים את סימילאק על הצטרפותה לרמת המוצרים הגבוהה שקבעה מטרנה כבר לפני עשר שנים. כמובילת שוק, השיקה מטרנה כבר לפני עשר שנים תחליף חלב לפעוטות המכיל את הרכיב ה-LC PUFA להתפתחות שכלית, לפני שבע שנים את רכיב הפרוביוטיקה לחיזוק החיסוניות ולפני שש שנים את רכיב הבטאפול המסייע לעיכול קל".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully