וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עקב מחאת ניצולי השואה: רה"מ יגדיל את הקצבאות

אנשיל פפר

3.8.2007 / 8:19

ארגוני הניצולים והממשלה הבהירו כי ההצעה להעניק קצבה של 83 שקל לכל ניצול ירדה מהפרק



בתום פגישה לילית בין ראשי ארגוני ניצולי השואה ונציגי הממשלה, הובהר אתמול (חמישי) כי ההצעה המקורית של הממשלה מתחילת השבוע, על פיה תוענק קצבה חודשית של 83 שקלים לכל ניצול, ירדה מהפרק. הצדדים הסכימו להיכנס למשא ומתן מזורז למציאת פתרון משותף ומקיף למצוקתם של הניצולים. לא ידוע אם מצעד המחאה של הניצולים, שתוכנן למחרתיים, אכן יתקיים.



הפגישה, שנמשכה כשעתיים אמש במשרד ראש הממשלה בתל אביב - בהשתתפות השר לענייני גמלאים, רפי איתן, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, רענן דינור, מנכ"ל משרד הרווחה, נחום איצקוביץ ואנשי מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל בראשות נח פלוג - הביאה להודעה משותפת על כך שכעת יפעלו משרדי הממשלה ונציגי הניצולים יחד כדי למצוא פתרון למתן קצבאות לניצולים. זאת, לאחר שכל ארגוני הניצולים הודיעו שלשום כי הם דוחים את הצעת הממשלה ויוצאים במאבק חריף נגד הממשלה בנושא.



"הפעם יש פתיחות אמיתית"



את הפגישה, שהוגדרה כ"הכנה" לקראת המשא ומתן ומפגש שאמור להתקיים בין הניצולים לראש הממשלה, אהוד אולמרט, בשבוע הבא, יזם ואירגן השר איתן. "לכל הנוכחים בחדר היה ברור בחדר שהולכים לפתרון מקיף רציני", אמר אחד מנציגי הניצולים, "ראינו הפעם שיש פתיחות אמיתית". בהודעה המשותפת נכתב ששני הצדדים "יצאו בתחושה שלאחר עשרות שנים של אכזבות, הם מקבלים יחס כן ואמיתי מצד הממשלה להיכנס בפעם הראשונה בעובי הקורה ולפתור את מצוקת ניצולי השואה".



משתתפים בפגישה אמרו שאף על פי שהדברים לא נאמרו במפורש, היה ברור לכל הצדדים שההצעה המקורית של הממשלה ירדה באופן מוחלט מהשולחן ושהכוונה היא לדון בפתרון לאור המלצות הוועדה הבין-משרדית בראשות איצקוביץ, על פיהן יש להעניק לכל ניצול קצבה בגובה של 1,040 שקלים בחודש. התוצאה המיידית של הפגישה היא שכבר מחרתיים יקבלו נציגי הניצולים מהממשלה את כל המסמכים והנתונים הרלוונטיים לקראת פגישת הכנה נוספת והפגישה עם אולמרט, וכן שמעכשיו יעבדו הניצולים ונציגי הממשלה יחד למציאת הפתרון לפי "לוח זמנים מקוצר".



"כולנו מפשילים שרוולים ויוצאים לעבודה משותפת על מנת שהדיון הקרוב עם ראש הממשלה יהיה רציני לטובת ניצולי השואה", אמר פלוג עם תום הפגישה.



המנכ"ל דינור אמר, כי "בכוונת הממשלה ליצור פתרונות למצוקות מהם סובלים ניצולי השואה בתיאום עם הארגונים, תוך כוונה כנה לפתור את הבעיות". בהודעה הרשמית, לא הוזכר כלל מצעד המחאה שהוכרז עליו בעקבות פגישת נציגי ארגוני הניצולים שלשום, ונציגי מרכז הארגונים סירבו להגיב על השאלות האם הם יתמכו בקיומו.



מתח בין ארגוני ניצולי השואה



מתחת לפני השטח, ניכר מתח בין הארגונים השונים המייצגים את ניצולי השואה, כשבאופן רשמי כולם נזהרים בכבודם של האחרים. בעוד הקרן לרווחת ניצולי השואה התבלט בקו מיליטנטי יותר ואירגן את ההפגנה המתוכננת, אנשי מרכז הארגונים לניצולי השואה, ארגון-גג שייצג את הניצולים במשא ומתן מול משרד ראש הממשלה, נטה להיענות לבקשות נציגיו של ראש הממשלה לבטל את המצעד - הצפוי להיות אירוע טראומטי למדי. חלק מהניצולים כבר הודיעו שהם מתכוונים להגיע למצעד עם מדים של אסירי מחנות ריכוז וטלאים צהובים.



כל גוף גם הצטייד בדוברים משלו כדי לתדרך את התקשורת. אל מנהלי הקרן לרווחת ניצולי השואה הצטרף גם האלוף במיל' עוזי דיין, שרתם למאבק את התנועה שלו "תפנית". במשך היממה האחרונה, הפיצו חברי תפנית באי-מייל ובהודעות טקסט קריאות למאות-אלפי ישראלים לבוא ולהשתתף במצעד תחת הסיסמה "לכל ניצול יש שם, ולכל אחד מאיתנו יש אחריות". הוקמה גם תיבת טלמסר לעניין. המארגנים מבטיחים שלמצעד שאמור להימשך מהכנסת ועד משרד ראש הממשלה יגיעו אלפים.



גורם במרכז הארגונים שנכח בפגישה אמר שבכוונתם לבצע היום "סבב התייעצויות" בין הארגונים השונים כדי להחליט על המשך צעדי המחאה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully