46 הנפקות אג"ח בהיקף של יותר מ-60 מיליארד דולר, אשר נועדו למימון רכישות ממונפות, בוטלו ברחבי העולם במהלך 6 השבועות החולפים בשל ביקוש דל מצד המשקיעים. זאת, לאחר שבשנה שעברה לא בוטלה ולו הנפקה אחת מסוג זה. כך לפי נתוני חברת ברינג אסט מנג'מנט, דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל".
הג’ורנל מציין כי אף לא אחת מ-46 ההנפקות שבוטלו לא גררה עד כה ביטול של השתלטות שהיא נועדו לממן, אולם בנקים וחברות שירותים פיננסים ברחבי העולם כבר התחייבו לממן רכישות ומיזוגים בהיקף של כ-400 מיליארד דולר, שאותם התכוונו לממן באמצעות הנפקות אג"ח למשקיעים. בתוספת ההנפקות בסך 60 מיליארד דולר שבוטלו מאז ה-22 ביוני, עשוי המגזר הבנקאי להימנע כעת מאישור מימון ראשוני לעסקות רבות יותר, וחברות שמבקשות לגייס מימון לעסקות ידרשו לשלם ריבית גבוהה יותר על הלוואות.
הנפגעות העיקריות ממצב זה עשויות להיות חברות השקעה פרטית, אשר מרבות לבצע רכישות ממונפות. לעומת זאת, המגזר התאגידי צפוי להיפגע פחות ממצב זה, שכן תאגידים יכולים לממן את רכישותיהם באמצעות המזומנים שבקופתם או על ידי הנפקת מניות חדשות, בנוסף לנטילת הלוואות.
בנקים ברחבי העולם מכרו למשקיעים בשנה שעברה הלוואות בהיקף של כארבעה טריליון דולר, כמו גם אג"ח של חברות בהיקף של 837 מיליארד דולר, לפי נתוני ספקית המידע הפיננסי דילוג'יק.
סימנים להתרחבות המשבר בשוק משכנתאות הסאבפריים (משכנתאות ללווים בעייתיים) בארה"ב, גרמו בשבועות האחרונים לעליית התשואה על אג"ח של חברות, על רקע חששות כי המשבר יתרחב לכלל הכלכלה. כך למשל, מוקדם יותר היום הורידה חברת דירוג האשראי סטנדרד אנד פור'ס את תחזית האשראי לבנק ההשקעות האמריקאי בר סטרנס (סימול BSC) מדרגת "יציב" ל"שלילי", על רקע חשש כי המשבר בשוק הסאבפריים עתיד לפגוע ברווחי הבנק, אשר מחזיק בנתח של 50% בבית השקעות מגדל שוקי הון.
בה בעת, גם חברות שהעמידו את עצמן למכירה זונחות את תוכניותיהן לעת עתה. כך למשל, יצרנית המזון והמשקאות הבריטית קדבורי-שוופס (סימול CBRD.L) הודיעה בשבוע שעבר על דחיית המכירה המתוכננת של חטיבתה הצפון אמריקאית, בשל הטלטלה בשוקי האשראי.
רכבת הרכישות הממונפות נעצרת בחריקה? 46 הנפקות אג"ח בסך 60 מיליארד ד' למימון עסקות בוטלו בתוך 6 שבועות
סוכנויות הידיעות
3.8.2007 / 21:49