מחבר רב המכר "אבא עשיר אבא עני", רוברט קיוסאקי, יגיע לישראל באוקטובר ויעביר סדרת הרצאות בפני חברות מובילות. קיוסאקי יבקר בארץ כאורח הוצאת הספרים מטר ויצרנית המשחקים סיוואטק. בביקורו בישראל ישיק קיוסאקי ספר חדש שכתב עם טייקון העסקים דונלד טראמפ, וגם סדרת משחקים שמבוססת על סדרת הספרים.
בעקבות "אבא עשיר אבא עני" נהפך קיוסאקי לדמות מוכרת - ספריו תורגמו לכ-50 שפות ונמכרו ביותר מ-25 מיליוני עותקים. בישראל בלבד נמכרו יותר מ-200 אלף עותקים מהסדרה מאז יצא לאור הספר הראשון בשנת 2000.
קיוסאקי טוען שהסיבה העיקרית לכך שאנשים מתקשים להתמודד עם התחום הכלכלי היא העובדה שמעולם לא למדו בבית הספר דבר בנוגע לנושא. "התוצאה היא שאנשים לומדים לעבוד למען הכסף, אך אינם לומדים לגרום לכסף לעבוד למענם", הוא אומר. קיוסאקי פועל בישראל גם באמצעות מועדוני קאש-פלו (Cashflow) - מועדונים שבהם מתקיימות סדנאות המבססות על עקרונות תפישתו של הסופר בנושאים של צבירת הון.
לביקור תצטרף רעייתו של הסופר, קים קיוסאקי, המוכרת אף היא כמרצה מבוקשת, בעיקר בנושא הזיקה בין נשים לכסף. ספרה "כך תהיי עשירה" יצא אף הוא לאור בעברית בהוצאת מטר.
מחבר "אבא עשיר אבא עני" רוברט קויסאקי יגיע לישראל
TheMarker
6.8.2007 / 9:51