בורסות אירופה נסגרו במגמה שלילית על רקע החשש מהאטה כלכלית ומעלויות מימון גבוהות לחברות בעקבות משבר משכנתאות הסאבפריים (משכנתאות ללווים בעייתיים) בארה"ב. לונדון ירדה ב-0.6%, פאריס ירדה ב-1.2%, פרנקפורט עלתה ב-0.1%, על רקע זינוק של 3.8% במניות ענקית התרופות מרק.
מגזר הפיננסים הוביל את הירידות, על רקע ההפסדים שרשמו בנקים וחברות ביטוח בשל ההשקעה בשוקי האשראי. מניות בנק UBS השווייצי (סימול UBSN.VX) ירדו ב-1%, מניות רויאל בנק אוף סקוטלנד (סימול RBS.L) ירדו ב-1%. מניות נורדאה, הבנק הגדול ביותר בסקנדינוויה, ירדו ב-1.8%. מניות קומרצבנק (סימול CBKG.DE) עלו ב-1.4% לאחר שדויטשה בנק העלה את המלצות למניות החברה מ"קנה" ל"החזק".
מניית ברקליס (סימול BARC.L) עלתה ב-0.3% לאחר שהבנק הגיש הצעת רכש למתחרה ההולנדי ABN אמרו (סימול AAH.AS) בסך 89 מיליארד דולר. מניית ABN עלתה ב-0.7%.
זהו השבוע השלישי ברציפות של ירידות באירופה, לאחר שהדיווחים מארה"ב סימנו האטה בכלכלה הגדולה בעולם. המשקיעים מעריכים כי ההפסדים בשוק המשכנתאות בארה"ב עלול לפגוע בחברות הפיננסים. הבנק הפדרלי בארה"ב צפוי להוריד את הריבית, העומדת כעת על 5.25%, אך ככל הנראה היא תישאר ברמתה הנוכחית גם לאחר פגישת בכירי הבנק ביום שלישי הקרוב.
מגזר האלקטרוניקה רשם גם הוא ירידות ערות, על רקע ירידת ערכו של הדולר מול היורו. מניותיה של ענקית האלקטרוניקה רויאל פיליפס (סימול PHG.AS) ירדו ב-1.8%. מניותיה של יצרנית השבבים אינפיניון (סימול IFXGN.DE) רשמו צניחה של ב-3.91%.
עליות נרשמו לעומת זאת במגזר התרופות, הנחשב למקלט בטוח בתקופות של חולשה כלכלית. מניית מרק (סימול MRCG.DE) עלתה ב-3.8%, מניות באייר (סימול BAYG.DE) סימול עלו ב-1% ומניות גלקסו סמיתקליין (סימול GSK.L) עלו ב-1%.
אירופה: הבורסות נסגרו בירידות בהובלת מגזר הפיננסים; לונדון ירדה ב-0.6%, פאריס ירדה ב-1.2%
אשר שכטר
6.8.2007 / 19:41