מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר ליצרנית התרופות לשווק את התרופה הראשונה מזן חדש של תרופות לטיפול במחלת האיידס.
תרופת סלזנטרי, התרופה הראשונה מסוגה, תמנע מנגיף ה-HIV - אשר גורם למחלת האיידס - מלחדור אל תוך המערכת החיסונית. התרופות הקיימות לטיפול במחלת האיידס תוקפות את הוירוס עצמו. פייזר צופה כי תתחיל למכור את התרופה החל מחודש ספטמבר.
עם זאת, לתרופת הסנזנטרי תתווסף אזהרה גדולה - הגדולה ביותר בקרב תרופות מרשם - על הסיכונים להרעלת הכבד. על קופסת התרופה יצוין גם שהתרופה עלולה לגרום להתקפי לב. תופעות לוואי נוספות שנרשמו בקרב משתמשים בתרופה בשלב הניסויים: שיעול, חום, זיהומים במערכת הנשימה, פריחה, כאבי בטן וסחרחורות.
בשלב הניסויים, נסוג נגיף ה-HIV בקרב 45% מהחולים אשר לקחו את התרופה, לרמה נמוכה עד שלא ניתן היה לגלות אותו. אותן תוצאות נתקבלו בקרב 23% שקיבלו תרופת דמה. כל החולים קיבלו בנוסף קוקטייל תרופות מהמותגים הטובים ביותר הקיימים בשוק כיום.
ה-FDA אישר תרופה חדשה - ראשונה מסוגה - לטיפול באיידס, המיוצרת על ידי פייזר
רויטרס
7.8.2007 / 10:30