איגוד סוכני הנדל"ן (NAR) בארה"ב הוריד שוב את תחזיתו למכירות בתים קיימים ב-2007, אך אמר כי שוק הדיור האמריקאי לא יסבול מירידות חדות נוספות.
בתחזית הנוכחית לגבי שוק הנדל"ן, ה-NAR חזה כי מכירות בתים קיימים ייפלו ב-6.8% השנה ל-6.04 מיליון בתים לעומת תחזית קודמת של ירידה של 5.6%.
התחזית עבור מכירות בתים חדשים החמירה, אף היא. ה-NAR אמר כי מכירות בתים חדשים ייפלו, ככל הנראה, ב-19% ל-852 אלף בתים לעומת תחזית קודמת של ירידה של 17.7%.
לורנס יון, הכלכלן הבכיר ב-NAR, אמר כי שוק הדיור יהיה יציב, באופן יחסי, בהמשך - תחזית המרמזת כי הירידות החדות ביותר בפעילות המגזר נמצאות כבר מאחוריו.
"מכירות בתים קיימים יהיו יציבות למדי במהלך החודשים הקרובים, עם עלייה מתונה בביקוש מצד קונים אשר התמהמהו עד כה", אמר יון.
יון חוזה עלייה מתונה בפעילות מגזר הדיור לקראת סוף 2007 ותחילת 2008. "שוק הבתים החדשים ייכלל במגמה החיובית מאמצע 2008", אמר יון.
תחזית ה-NAR היא כי מכירות הבתים הקיימים יעלו ל-6.38 מיליון בתים ב-2008, מספר נמוך למדי לעומת השיא של 6.48 מיליון בתים קיימים שנמכרו ב-2006. מכירות בתים חדשים, לעומת זאת, ירדו לרמה של 848 אלף בתים ב-2008 לעומת תחזית קודמת למכירות של 878 אלף בתים חדשים.
יון אמר כי המיתון בשוק הדיור עזר בניפוי ספקולנטים מהשוק. "קונים רציניים רואים בבתים כהזדמנות להשקעה לטווח הרחוק - ספקולנטים עזבו את השוק".
איגוד סוכני הנדל"ן בארה"ב הוריד שוב את תחזיתו למכירות בתים קיימים ב-2007
סוכנויות הידיעות
8.8.2007 / 19:04