וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לא שוכח חברים מאחור: מנכ"ל הרכבת הפורש פעל לקידום מהיר של מקורביו

גיא לשם

9.8.2007 / 8:04

ל-TheMarker נודע כי לינצ'בסקי פועל למנות את עוזרתו האישית, יעל ארנון, לתפקיד מנהלת אגף מסחר



יומיים לאחר שהודיע על עזיבתו הצפויה כבר פועל מנכ"ל רכבת ישראל, עופר לינצ'בסקי, לקידום מהיר של מקורביו ברכבת - בהליכים המעלים חשש להתנהלות לא תקינה לכאורה.



ל-TheMarker נודע כי לינצ'בסקי פועל למנות את עוזרתו האישית, יעל ארנון, לתפקיד מנהלת אגף מסחר ומערכות משלימות - על אף שארנון חסרת כל ניסיון ניהולי. אמנם מדובר בתפקיד ניהולי בכיר, אך לינצ'בסקי הורה לערוך מכרז פנימי שאינו דורש מן המועמדים ניסיון ניהולי. אם תזכה בתפקיד, מובטח לארנון שדרוג נדיב במשכורתה: עלות שכרה וההוצאות הנלוות יהיו כ-40 אלף שקל.



ההחלטה על המינוי היתה אמורה להתקבל היום בכינוס ועדת המינויים של הרכבת. באותו דיון צפוי היה להיסגר מינויו של מקורב נוסף ללינצ'בסקי, אמיר שביט, מנהל אגף כלכלה ברכבת, שאמור להתמנות לתפקיד סמנכ"ל הכספים - אף שהוא חסר ניסיון ניהולי של חמש שנים, הנדרש לתפקיד.



מקורות ברכבת הביעו פליאה על הבהילות בהבאת המינויים לאישור הוועדה - מאחר שהתפקידים הנידונים אינם מאוישים כבר כמה חודשים. תפקיד מנהל מסחר ומערכות משלימות ברכבת אינו מאויש מאז פורקה חטיבת סחר ונכסים בינואר; תפקיד סמנכ"ל הכספים אינו מאויש זה שלושה חודשים.



בתחילת השבוע הודיע לינצ'בסקי לשר התחבורה ולרשות החברות הממשלתיות כי יעזוב את תפקידו באוקטובר הקרוב ויתמנה למנכ"ל אפ"י אירופה שבשליטת אפריקה ישראל. לינצ'בסקי (39) מכהן זה כשנתיים כמנכ"ל רכבת ישראל, ובעבר שימש סמנכ"ל כספים באגד ורכז תחום התחבורה באגף התקציבים באוצר. גם מקורביו ארנון ושביט הגיעו מאגף התקציבים באוצר, אך שימשו בתפקידים זוטרים יותר.



מהנהלת הרכבת נמסר בתגובה: "פורסם מכרז חיצוני למציאת סמנכ"ל כספים חדש, והליך הבחירה עדיין לא הסתיים. במקביל פורסם מכרז פנימי למנהל אגף מסחר ומערכות משלימות. גם הליך הבחירה לתפקיד זה עדיין לא הסתיים.



"יום לאחר שנודע על עזיבתו של מנכ"ל הרכבת, הודיע המנכ"ל על דחיית ועדות המינויים שנקבעו מבעוד מועד לתפקידים בכירים, לרבות לתפקידי סמנכ"ל כספים ומנהל אגף מסחר, והחליט כי לא ייקח חלק בוועדות המינוי ויערב את חברי הדירקטוריון בוועדות הבחירה - ולו כדי למנוע לזות שפתיים. מאותו טעם, המדיניות בעניין מינוי עובדים בכירים בתקופת ביניים זו תידון בישיבת הדירקטוריון בשבוע הבא.



"ללא קשר לבחירת המועמדים, שני המועמדים המוזכרים בפנייתך הם בעלי ניסיון, השכלה מתאימה ומוערכים בעבודתם בחברה".


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully