מניות VMware (סימול VMW) ממשיכות לרשום עליות מרשימות גם ביום השני למסחר בהן. מניות חברת התוכנה שהונפקה לציבור שלשום בלילה, עולות ב-15.5% בוול סטריט לאחר זינוק של 76% שרשמו אתמול, יום המסחר הראשון בהן. העלייה הנוכחית באה בעקבות העלאת דרוג של אנליסטים בקאריס אנד קו.
אחרי שבנקאי ההשקעות של VMware תימחרו את מחיר מנייתה בעת ההנפקה ביום שני בלילה ב-29 דולר, זינקה אתמול המניה וסיימה את יום המסחר הראשון בה במחיר של 51 דולר. זו היתה העלייה החדה ביותר של מניה ביום המסחר הראשון בה עד כה השנה.
שלבי סיירפי, אנליסט בקאריס, העניק למניה דרוג של "למעלה מהממוצע" ויעד מחיר של 60 דולר.
התוכנה של VMware מנצלת את כוח העיבוד של מחשב עסקי שאינו בשימוש לטובת מחשבים אחרים (virtualization). הדבר מאפשר את צמצום הציוד שחברות צריכות לרכוש ולתחזק לצורך מרכזי מידע.
"אנו חוזים כי VMware תצמח ב-90% השנה וב-50% ב-2008 על רקע העובדה כי היא המובילה בתחומה", כתב סיירפי. סיירפי אמר כי שוק ה-virtualization בשל לצמיחה. עוד ציין סיירפי כי EMC - החברה האם של VMware - פיצלה רק 12% מ-VMware. באפשרותה למכור עוד מניות של VMware בעתיד, דבר התורם להתרגשות המשקיעים.
עם זאת, אחד האיומים הגדולים ל-VMware היא תחרות גדלה מצד מיקרוסופט, אמר סיירפי. לענקית התוכנה מיקרוסופט טכנולוגיה דומה, אם כי פחות שימושית מהתוכנה של VMware. מיקרוסופט מתכוונת להשיק שדרוג למוצר Viridian בשנה הבאה.
"מבחינת ביצועים, מיקרוסופט מפגרת אחרי VMware, אך מוצרי ה-virtualization של מיקרוסופט ידידותיים יותר למשתמש ועשויים להקל עליו את הכניסה לתחום", כתב סיירפי.
הנפקת חברת התוכנה, שמכרה 33 מיליון מניות ב-900 מיליון דולר, היתה ההנפקה הגדולה ביותר במגזר הטכנולוגיה מאז שהונפקה גוגל לפני שלוש שנים.
מניות VMware ממשיכות לרשום עליות מרשימות גם ביום השני למסחר בהן - מזנקות ב-15.5%
TheMarker
15.8.2007 / 21:12