וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרדי סוויס מרגיע בעקבות הפסדי UBS: הרבעון השלישי הסתיים ברווח עבור הבנק - למרות משבר האשראי

סוכנויות הידיעות

1.10.2007 / 9:37

קרדי סוויד פירסם הודעת הרגעה בעקבות התחזיות לפיהן ידווח UBS על הפסדים של 600-700 מיליון דולר ברבעון



בנק ההשקעות השווייצי קרדי סוויס פירסם היום הודעת הרגעה לפיו הוא צופה לסיים את הרבעון השלישי ברווח למרות משבר האשראי העולמי. זאת בעקבות התחזיות לפיהן UBS, הבנק הגדול בשווייץ, יחשוף היום כי נאלץ למחוק מיליארדי דולרים בשל הפסדים בשוק האג"ח.



צפוי להודיעהבוקר דיווחו "וול סטריט ג'ורנל" ו"פייננשל טיימס" כי UBS, אשר הדיח את מנכ"ל הבנק פיטר וופלי בשל הפסדים שנגרמו בקרן הגידור של הבנק ביולי, צפוי להודיע כי מחק מתיק השקעות האג"ח שלו יותר מ-3 מיליארד פרנק שווייצי (2.6 מיליארד דולר). המחיקה העבירה את הבנק להפסד של 600 מיליון פרנק שווייצי לפחות ברבעון השלישי.



"וול סטריט ג'ורנל" דיווח כי UBS חוזה הפסד של 700-600 מיליון פרנק שווייצי במהלך הרבעון, בהתבסס על מחיקה של 4-3 מיליארד פרנק, בעקבות השקעות הנוגעות לשוק המשכנתאות האמריקאי. הפסדים אלה הופכים את UBS, שידווח על ההפסדים היום לפני פרסום תוצאות הרבעון ב-30 באוקטובר, לנפגע המשמעותי ביותר ממשבר האשראי.



בהודעת קרדי סוויס, חזה הבנק כי הרווח התפעולי ברבעון השלישי יעמוד על כ-20% מ-1.3 מיליארד פרנק (1.11 מיליארד דולר). מדובר בנפילה של 47% לעומת רווחי הבנק בתקופה המקבילה אשתקד, שעמדו על 2.46 מיליארד דולר.



קרדי סוויס, בראשות המנכ"ל בריידי דוגן, דיווח ברבעון השני על רווחי שיא של 3.19 מיליארד פרנק, לאחר שהראלי בשוקי המניות הוביל לפריחה ביחידת ניהול הנכסים של הבנק.



בהודעת הבנק, מסר קרדי סוויס כי פעילותן של חטיבות בנקאות ההשקעות וניהול הנכסים שלו אכן נפגעה בעקבות משבר האשראי, אך למרות הפגיעה הוא מעריך כי סיים את הרבעון השלישי ברווח.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully