וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניגריה תובעת 8.5 מיליארד דולר מפייזר

רויטרס

1.10.2007 / 13:45

טוענת כי ענקית התרופות גרמה למותם של 11 ילדים בניסוי תרופה לדלקת קרום המוח. פייזר: נעננו לבקשת עזרה

ביום רביעי ייפתח מחדש המשפט של ניגריה נגד ענקית התרופות האמריקאית. ניגריה טוענת כי פייזר הונתה פציינטים וגרמה למותם של 11 ילדים ב-1996, כשביצעה ניסויים קליניים של תרופה חדשה.

ניגריה תובעת את החברה ב-8.5 מיליארד דולר. פייזר טוענת להגנתה כי נענתה לקריאה להציל חיים של ילדים אפריקאים במהלך מגיפת דלקת קרום המוח שפרצה במדינה.

מגיפת דלקת קרום המוח הרגה בשישה חודשים יותר מ-12 אלף ילדים ליד העיר המוסלמית קאנו, שלה היסטוריה של עימותים עם העולם המערבי. דלקת קרום המוח היא זיהום של מערכת העצבים המרכזית, העשויה להוביל למוות אם אינה מטופלת.

"פייזר לא השיגה את כל האישורים"

מנהלת פייזר במערב אפריקה אמרה כי החברה החלה להשתמש בתרופה הניסיונית טרובן בניגריה בתגובה לבקשה לעזרה. "היו עדויות לכך שיש לטרובן יעילות גבוהה בטיפול בדלקת קרום המוח. מדובר בטיפול בן חמישה ימים, לכן הוא היה מושלם לסביבה של מגיפה", אמרה לרויטרס.

הניסוי כלל 200 ילדים, כשמחציתם קיבלו טרובן ומחציתם קיבלו תרופה קיימת לטיפול בדלקת קרום המוח. ניגריה טוענת כי פייזר אחראית למותם של 11 ילדים ולבעיות בריאותיות קבועות אצל ילדים רבים אחרים. לדברי ניגריה, פייזר לא השיגה את כל האישורים הדרושים לניסוי ולא קיבלה הסכמה נאותה מן המשתתפים.

פייזר דוחה את האישומים. היא מסרה כי תרופת הטרובן הצילה חיים וכי הקורבנות נפגעו מדלקת קרום המוח ולא מהתרופה. פייזר טוענת כי טרובן נבדקה על 5,000 איש לפני שנוסתה בניגריה, וכי היא אושרה לשימוש במבוגרים על ידי מינהל המזון והתרופות בארה"ב (FDA) כמה חודשים לאחר המשפט, ומיד נהפכה לאחת התרופות הנמכרות ביותר של פייזר.

עם זאת, ה-FDA הטיל מגבלות מחמירות על השימוש בה כעבור שלוש שנים, לאחר שנמצא כי היא עשויה לגרום לבעיות חמורות בכבד.

התיק הובא לראשונה לדיון בארה"ב, אך בוטל ב-2005 על ידי שופט שאמר כי יש לקיים את המשפט בניגריה. ביום רביעי, תופיע פייזר בשני בתי משפט בקאנו, אזרחי ופלילי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully