וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אלקטרוניק ארטס - מו"לית משחק המחשב סימסיטי - וענקית האנרגיה BP שיתפו פעולה בפיתוח המשחק החדש בסדרה

סוכנויות הידיעות

10.10.2007 / 15:04

מאז השקתו ב-1989, זיכיון סימסיטי מכר מעל ל-18 מיליון עותקים ברחבי העולם



אלקטרוניק ארטס, מו"לית משחקי המחשב הגדולה בארה"ב, וענקית האנרגיה BP, שיתפו פעולה בפיתוח משחק ההמשך החדש בסדרת סימסיטי (SimCity) הפופולרית.



מאז השקתו ב-1989, זיכיון סימסיטי (SimCity) מכר מעל ל-18 מיליון עותקים. המכירות הגבוהות הן הודות למשחק הממכר המתמקד על בניית וניהול עיר מודרנית. אחד הנושאים שנמצאים מזה זמן רב כחלק מהסדרה במשחק הוא ההתמודדות עם זיהום הסביבה. שיתפו פעולה בפיתוח משחק ההמשך החדש בסדרת סימסיטי.



מאז השקתו ב-1989, זיכיון סימסיטי מכר מעל ל-18 מיליון עותקים. המכירות הגבוהות הן הודות למשחק הממכר המתמקד על בניית וניהול עיר מודרנית. אחד הנושאים שנמצאים מזה זמן רב כחלק מהסדרה במשחק הוא ההתמודדות עם זיהום הסביבה.



עבור הגירסה האחרונה, סימסיטי סוסייטיס, הצפויה לצאת לחנויות ב-15 בנובמבר, אלקטרוניקס ארטס ו-BP עבדו יחדיו על מנת לבנות הדמיה של יצירת אנרגיה וזיהום. מהחברות נמסר כי מטרת המשחק היא לדמות את יחסי הגומלין בין שלושת ההיבטים של אנרגיה חשמלית: עלות, תפוקה וזיהום.



לדוגמה, עבור מרבית השחקנים הדרך הכלכלית היעילה ביותר לספק אנרגיה לעריהם הווירטואליות טמונה במפעלי פחם, המייצרים 500 יחידות חשמל ועולים לבנות 3,000 סימולונים (מטבע המשחק). עם זאת, מפעלי פחם מייצרים זיהום רב שעלול להוביל לאסונות טבע כגון בצורת. כמו כן, הזיהום עלול להוריד את רמת האושר של תושבי העיר הסמוכים למפעל, דבר שעלול לגרום לירידה בהכנסות ממסים.



מצד שני, לחווה סולרית במשחק אין שום היבטים שליליים. היא עולה לבנייה 3,000 סימולונים אך מייצרת רק 100 יחידות חשמל, חמישית מתפוקת מפעל פחם (מפעל גרעיני עולה 30 אלף סימולונים, מייצר 1,500 יחידות חשמל ואפס פליטות, אך פוגע באושרם של התושבים בסמוכים).



חסרון אחד בשיווק המשחק הוא כי מערכות נקיות באופן יחסי כגון חוות אנרגית רוח, מפעלי גז טבעי וחוות סולאריות ממותגות בלוגו של BP בעוד חלופות מזהמות יותר כגון פחם אינן ממותגות. תחנות דלק במשחק נושאות אף הן את מותג BP.



חברות משחקי מחשב בודקות אפשרויות לפרסום בתוך המשחקים במשך שנים, למרות שהפרסום נותר עדיין חלק קטן מההכנסות הכוללות של התעשייה. בחלק אחר של סדרת סימס, המתמקד על משפחה, חתמה אלקטרוניקס ארטס על עסקות פרסום עם חברות כגון פורד ו- H&M.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully