מגמה מעורבת נרשמה בבורסות אסיה, ירידות נרשמו במניות מגזר הבנקים לאחר שנגיד הבנק המרכזי של יפאן, טושיהיקו פוקוי, אמר כי ההשלכות של משבר הסאבפריים האמריקאי העלו את "חוסר הבהירות" בשוקי העולם.
בורסת טוקיו ירדה ב2.2%, בורסת סיאול ירדה ב-0.9%. בורסת הונג קונג עלתה ב-0.6%. בורסת שנחאי עלתה ב-1%.
"הזמן שלוקח לשוק הדיור האמריקאי לתקן עצמו הוא סיבה לדאגה ובגלל שהוא מערב את השווקים הפיננסים - חוסר הוודאות גדל", כך אמר פוקוי במפגש עם יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי.
מניית בנק סומיטומו מיטסוי היפאני ירדה ב-2.2%. מניית בנק מיצובישי UFJ היפאני ירדה ב-0.6%. מניית בנק מניית בנק קוקמין, הבנק הגדול בדרום קוריאה, ירדה ב-1.8%.
עליות נרשמו במניות מגזר האנרגיה באסיה, לאחר שמחירי הנפט עלו מעל לרף 90 דולר לחבית בניו יורק. מחירי החוזים על הנפט למסירה בחודש נובמבר עלו לרמה של 90.02 דולר לחבית מוקדם יותר הבוקר. מאז ירדו המחירים בחזרה אל מתחת לרמת 90 דולר לחבית, וכעת הם נסחרים במחיר של 89.55 דולר לחבית במסחר האלקטרוני בבורסת הסחורות של ניו יורק. אתמול נסגרו מחירי הנפט על מחיר שיא של 89.62 דולר לחבית.
מניית חברת הנפט היפאנית אינפקס עלתה ב-1.6%. מניית סאנטוס, חברת הנפט השלישית בגודלה באוסטרליה, עלתה ב-2.6%. מניית פטרוצ'יינה עלתה ב-1.4%.
אסיה: ירידות במניות חברות הבנקים; טוקיו ירדה ב-2.2%, שנחאי עלתה ב-1%
הדר תדמור
19.10.2007 / 8:24