מחיר הנפט הגולמי יורד זה היום השני ברציפות על רקע הערכות כי הביקוש לנפט בארה"ב מתחיל להיחלש.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג Light Crude למסירה בדצמבר נסחרים בירידה של 0.7% למחיר של 95.66 דולר לחבית במסחר האלקטרוני בניו יורק. ביום רביעי נרשם יום מסחר תנודתי, כאשר בבוקר זינק מחיר הנפט לשיא של 98.62 דולר לחבית, אך צנח עד ל-94.62 דולר לחבית לאחר פרסום נתוני מלאי הנפט הגולמי בארה"ב, וננעל לבסוף במחיר 96.37 דולר לחבית.
משרד האנרגיה דיווח כי מלאי הנפט השבועי ירד בשבוע שהסתיים ב-2 בנובמבר ב-800 אלף חביות ל-311.9 מיליון חביות, ירידה מתונה מתחזיות האנליסטים שצפו נפילה של 1.7 מיליון חביות במלאי. שבוע קודם לכן רשם מלאי הנפט השבועי נפילה בלתי צפויה של 3.9 מיליון חביות, שהובילה את מחיר הנפט לזנק לשיאים על רקע חשש מירידה נוספת במלאים.
מלאי הדלקים המזוקקים - כולל דיזל ודלק להסקה - עלה ב-98 אלף חביות, לעומת תחזית לירידה של 450 אלף חביות.
גם מחיר הנפט הגולמי מסוג ברנט נחלש כעת בלונדון ונסחר בירידה של 0.1% ובמחיר 93.12 דולר לחבית, לאחר שמוקדם יותר נחלש ב-1% ל-92.27 דולר לחבית. אתמול נגע הברנט בשיא של 95.19 דולר לחבית.
מחיר הנפט הגולמי יורד זה היום השני ברציפות ונסחר ב-95.66 דולר לחבית
מיכל רמתי
8.11.2007 / 9:12