חולשתו של הדולר צפויה לפגוע גם בשוקי המניות בוול סטריט, צופה מגזין "מאני". "דולר חלש הוא סימן שמשהו לא בסדר" בכלכלת ארה"ב, אמר למגזין גורדון פאולר, סמנכ"ל ההשקעות בחברת גלנמיד אינווסטמנט מנג'מנט.
אף כי הדולר החלש תורם ליצוא האמריקאי, שכן המוצרים האמריקאים זולים יותר בשווקים הבינלאומים ולכן תחרותיים יותר, הוא גורם לעליית מחירי היבוא. בתקופות קודמות בהן נרשמה חולשה של הדולר שהובילה לאינפלציה, נאלץ הבנק הפדרלי להעלות את שיעור הריבית - ובכך להאט את שוק המניות.
"כשהדולר ישנה כיוון, זה ודאי יסמן את תחילת השוק הדובי הבא", אמר ל"מאני" כריסטופר אורנדורף מחברת ניהול הכספים פיידן אנד רייגל. משקיעים אף חוששים ממעגל קסמים בו ככל שהדולר ייחלש, כך השקעות דולריות יקסמו פחות למשקיעים, שיעברו למטבעות אחרים ורק יעצימו את חולשת הדולר.
מגזין "מאני": חולשת הדולר מסמנת תחילתו של שוק דובי
סוכנויות הידיעות
11.11.2007 / 16:56
חולשת הדולר עשויה לגרור העלאות ריבית שיכבידו על שוק המניות ולהיכנס למעגל קסמים