הין נחלש מול הדולר והיורו לאחר שהמשקיעים ביפאן חזרו לעסוק בעסקות המרווח - Carry Trade, בשל ההשערות כי שוקי העולם מתחילים להירגע מהטלטלות האחרונות שנבעו ממשבר האשראי העולמי. אותן השערות הביאו את המשקיעים ביפאן לעסוק בעסקות שנחשבות בעלות סיכון גבוה יחסית. הין נסוג מרמת שיא של שנה וחצי מול הדולר.
"השווקים מתחילים להירגע", אמר קניצ'י יומוטו, סוחר בכיר בבנק סוסייטה ג'נרל בטוקיו לסוכנות הידיעות בלומברג, והוסיף: "התיאבון להשקעות בעלות סיכון גבוה יותר מביא להיחלשות הין".
הין נחלש ב-0.5% מול הדולר ונסחר בשער של 110.35 ין לדולר. הין נחלש מול היורו ונסחר בשער של 161.44 ין ליורו, לעומת שער של 160.95 ין ליורו שנרשם אתמול.
ההחלטה של הבנק המרכזי של יפאן להשאיר את הריבית גם החודש ברמה של 0.5% - הריבית הנמוכה ביותר מבין המדינות המפותחות - מקלה על המשקיעים העוסקים בעסקות מרווח (Carry Trade). עסקות מרווח הן בעצם הימור נגד הין על ידי לקיחת הלוואות נקובות במטבע הין והשקעתן בנכסים הנקובים במטבעות עליהם שיעור הריבית גבוה יותר. עסקות המרווח מחלישות את המטבע.
הדולר נסחר ללא שינוי מול היורו, בשער של 1.4675 דולר ליורו. הדולר נסחר ללא שינוי מול הליש"ט בשער של 2.0512 דולרים לליש"ט. הדולר נסחר ללא שינוי מול הפרנק השווייצי בשער של 1.116 פרנק לדולר.
הדולר נסחר ללא שינוי מול הדולר האוסטרלי, בשער של 0.8846 דולר לדולר אוסטרלי. מול הוון הקוריאני מתחזק הדולר ב-0.2% ונסחר בשער של 922.225 וון לדולר.
הין נחלש ב-0.5% מול הדולר לאחר שמשקיעים יפאנים חזרו לעסוק ב-Carry Trade
הדר תדמור
20.11.2007 / 8:17
הין נסחר בשער של 110.35 ין לדולר; הדולר נסחר ללא שינוי מול היורו בשער של 1.4675 דולר ליורו