המסחר באירופה ננעל בירידות שערים בהובלת מגזר הפיננסים, לאחר שבנק HSBC הולדינגס הבריטי הודיע כי ייקח על עצמו נכסים בסך 45 מיליארד דולר כדי להציל שתיים מקרנותיו. לונדון ירדה ב-1.3%, פאריס נחלשה ב-1.1%, פרנקפורט איבדה 0.6%.
HSBC, הבנק הגדול באירופה לפי שווי שוק, הודיע היום כי ייקח על עצמו נכסים בסך 45 מיליארד דולר כדי להציל שתי קרנות SIV (כלי פיננסי שמנפיק ניירות ערך מסחריים לטווח קצר ומשקיע את התמורה באג"ח לטווח בינוני וארוך), ולמנוע מכירת אג"ח שברשות שתי הקרנות במחירי הפסד. הבנק, בעל החשיפה השנייה בגובהה לקרנות SIV אחרי סיטי, הודיע היום כי משקיעים בקרנות קולינן פייננס ואסשר פייננס יוכלו להחליף את אחזקותיהם תמורת אג"ח שתנפיק חברה חדשה שתתבסס על הלוואות מצד HSBC.
מניית HSBC ירדה ב-1.9%, בין היתר על רקע הערכה של כלכלני גולדמן סאקס כי הבנק צפוי לרשום מחיקות נוספות בסך מיליארדי דולרים בשל הפסדים מהשקעות בשוק משכנתאות הסאבפריים בארה"ב. מניית ברקליס ירדה ב-2.6%. מניית BNP פאריבה ירדה ב-2%. מניית UBS ירדה ב-0.2% על רקע הערכות כי הבנק השווייצי צפוי לרשום מחיקת ערך בסך של כ-5 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, סכום נמוך מתחזיות האנליסטים.
מניית בנק המשכנתאות הבריטי נורתרן רוק זינקה ב-28%, לאחר שהבנק הבריטי הודיע באופן רשמי כי המועמדת המובילה לרכישתו היא וירג'ין גרופ, שבבעלות המיליארדר ריצ'רד ברנסון.
במגזר הכרייה רשמה מניית BHP ביליטון ירידה של 1.7%. מניית ריו טינטו ירדה ב-1.6%, למרות הבטחת החברה להשקיע מיליארדי דולרים בהקמת מכרות חדשים, למכור נכסים בשווי של 15 מיליארד דולר ולהגדיל את תשלומי הדיווידנדים ב-30% ב-2007 במטרה להימנע מהשתלטות על ידי BHP שהגישה לה בתחילת החודש הצעת רכש בסך 140 מיליארד דולר.
אירופה: מגזר הפיננסים הוביל את הבורסות לירידות; לונדון ירדה ב-1.3%, פאריס נחלשה ב-1.1%
אשר שכטר
26.11.2007 / 19:36