וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צמרת טאוור רכשה את ה"בור" ברחוב ויסוצקי בת"א תמורת 11 מיליון דולר

גיא ליברמן

13.12.2007 / 16:41

מדובר באחת הקרקעות המבוקשות בצפון הישן בת"א, בגודל 4 דונם



שש קבוצות שונות התמודדו השבוע במכרז שהוציא בנק מזרחי-טפחות, המשמש כונס נכסים על הקרקע המדוברת ברחוב ויסוצקי בתל אביב. ההצעה הזוכה, של חברת צמרת טאוור, עמדה על 11 מיליון דולר.



בעבר היתה הקרקע שייכת לחברת די-רום. זו רכשה אותה מידי המועצה לשיווק פרי הדר ב-1999. ב-2002 התקשרה די-רום עם חברת מ.ב. גור, לצורך מכירה של מחצית מזכויותיה במקרקעין. כוונת השתיים היתה להקים במקום פרויקט לדיור מוגן.



פרויקט זה לא יצא לפועל, בין היתר בשל כניסתה של די-רום להליך של הסדר נושים, דבר שהוביל לתביעה מצד הבנק לפירעון החוב. החוב של די-רום ושל חברת מ.ב. גור לבנק הגיע לכ-21 מיליון שקל, בגין אשראי שהעמיד הבנק לטובת די-רום.



במשך מספר שנים עמד המגרש בשיממונו, וכיום הוא משמש בעיקר את תושבי הסביבה כמגרש חנייה. זאת, לאחר שעיריית תל אביב חייבה את די-רום לכסות באספלט את הבור שהיה במקום.



במימוש הנכס מטעם בנק מזרחי-טפחות טיפלו עורכות הדין דנה יגור ועו"ד לבנת קופרשטיין דאש, ממשרד קנטור אלחנני טל ושות'.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully