, שניסו לפגוע בעבריין, ואמר שזו אחת הפרשיות החמורות והמורכבות שנחקרו. "נתקלנו בקשיים של קשר שתיקה ושל שיבושים. היה כחוט השערה בין פיצוץ הפרשה להיתקלות בקיר", אמר.
הדיון עסק בדו"ח האגודה לזכויות האזרח בנושא המחלקה לחקירות השוטרים, לפיו רק 3% מהתלונות שמוגשות למח"ש מסתיימות בכתב אישום. שבירו טען שהדו"ח מעוות את הנתונים, כיוון שהוא מתייחס לכלל התלונות המוגשות למח"ש ולא לתלונות הנחקרות בלבד. לדבריו, 22% מהתלונות הנחקרות מגיעות לכתבי אישום, מהן 8.5% כתבי אישום פליליים, והיתר כתבי אישום מנהליים.
בישיבה נמתחה ביקורת חריפה על מח"ש. יו"ר הוועדה, ח"כ אופיר פינס-פז (עבודה), מתח ביקורת קשה על כך שאין למחלקה יכולת לספק נתונים משמעותיים על החקירות שלה. שורה של חברי כנסת מהשמאל ומהימין אמרו שלציבור אין כל אמון במחלקה.
ראש מח"ש: "שוטרים משבשים חקירות מח"ש לאורך כל הדרך"
שחר אילן
18.12.2007 / 14:20