מאת צבי זרחיה, אתי אפללו, חיים ביאור, יעל ולצר ומעיין כהן
יו"ר הכנסת לשעבר, ראובן רובי ריבלין מצא כדרכו את המילים הנכונות: "לא הרחבנו את גבולה של הכנסת לשם פאר והדר; הרחבנו את מקומו של העם לזעוק את זעקתו, ולהיות שותף בקבלת החלטות המשפיעות על חייו".
ואכן, הזעקה האחרונה מהדהדת במסדרונות הרחבים של האגף החדש שחנכה אתמול הכנסת: כ-400 מיליון שקל הושקעו ב-16 אלף מ"ר שבהם אולמות לכל 16 ועדות הכנסת, ומזוזות שתקע שר הדתות יצחק כהן במו פטישו. 48 חברי כנסת בני מזל יקבלו לשכות מפוארות, ולכל אחת מהן מקלחת ושירותים צמודים. היו"ר דליה איציק אמרה כי כמה מהשרים מבקשים כעת לשמש יושבי ראש של ועדות בשל הלשכות הנאות שהוקמו. יהיה גם מכון כושר חדיש וחניון תת קרקעי. בקרוב קפיטריה חלבית ובריכת נוי.
המבנים החדשים והחניון הוקמו על ידי חברת שפיר הנדסה. הכנסת תשלם דמי שכירות על המבנים והחניון במשך 25 שנה, ובתום התקופה יועברו המבנים לבעלותה.
כמו שקורה לא פעם במבנה חדיש, הספיקו כבר עובדי הכנסת לגלות תקלות קטנות. העובדים התאכזבו לגלות כי המדפים בארונות האגף החדש נמוכים מדי, כך שלא ניתן להעמיד בהם קלסרים. אבל היו"ר איציק הבינה שאין השעה יפה לטרוניות קטנות, ומוטב לסנוט במקטרגים: "האגף החדש ימשיך להיות יפה, על אפם וחמתם של כמה מהיושבים פה". בכנסת העריכו כי היא התכוונה לח"כ שלי יחימוביץ (עבודה), שבמקום לשמוח ברווחה החדשה העדיפה להתעמק בתקציב הפרחים והגינון.
סוף סוף לסקר
ארבעה חודשים לאחר התפטרותו של מנכ"ל חברת החשמל הקודם אורי בן נון וחמישה שבועות לאחר שנבחר לתפקיד מנכ"ל החברה החדש - נכנס אתמול עמוס לסקר לתפקידו. בסוף השבוע שעבר אושר מינויו של לסקר סופית בידי ועדת שפניץ ונחתם בידי שרי התשתיות והאוצר.
אתמול כבר הספיק לסקר לבקר את עובדי חברת החשמל ביישובי עוטף עזה, ולערוך סיור ראשון בתחנת הכוח רוטנברג באשקלון. לסקר (57), מייסד קבוצת מד, ומנכ"ל גלובסקום וגוונים בעבר, גבר בסוף נובמבר על 46 מתמודדים נוספים במירוץ אל כס מנכ"לות חברת החשמל ונבחר לתפקיד פה אחד בידי דירקטוריון החברה בראשות מוטי פרידמן.
סגל פורש מהמכס
מאז פרצה חקירת השחיתות ברשות המסים הידלדלה המוטיווציה של העובדים ובכירים רבים פרשו ועברו לשוק הפרטי. אתמול הודיע עמי סגל (54), ראש מינהל המכס ברשות המסים, למנהל החדש של הרשות יהודה נסרדישי כי בכוונתו לסיים בשבועות הקרובים את תפקידו ברשות המסים ולפרוש.
ב-34 שנות שירותו מילא סגל תפקידים בכירים בחטיבת החקירות והמכס ובאגף המכס ומע"מ ברשות המסים. באפריל 2005 מונה לראש מינהל המכס, ב-8 השנים האחרונות כיהן כסמנכ"ל בכיר במכס, וכן מילא תפקידים בכירים ביחידות החקירות והמודיעין.
לקשור את רוזנטל
בתוך ארבע שנים התחלפו בחברה לאוטומציה חמישה מנכ"לים בגלל סכסוכים פנימיים שזיעזעו את החברה. אתמול מונה לחברה מנכ"ל שישי - גיורא רוזנטל. כדי למנוע מרוזנטל לברוח, כפי שעשו קודמיו, מתכוונת החברה להחתים אותו על התחייבות להישאר בה שלוש שנים לפחות.
רוזנטל (61) אמנם לא בא מרקע היי-טקי מובהק, אבל הוא כיהן בעבר כמנכ"ל מרכז השלטון המקומי, מה שאיפשר לו להכיר היטב את הנוף הפוליטי המקומי. זו תכונה חיונית מכיוון שהחברה לאוטומציה - המשמשת ספקית שירותי המחשוב של הרשויות המקומיות - נמצאת בשליטה משותפת של מרכז השלטון המקומי ומשרד הפנים.
הרשות בחרה בגלאי
היחצ"נים נסערים. אתמול הודיעה רשות השידור שבחרה במשרד גלאי תקשורת לקדם את לוח השידורים החדש שלה תמורת כ-200 אלף שקל. המשרד, בבעלות יגאל וצוקי גלאי, נבחר מבין חמישה משרדי יח"צנות שהתמודדו על התקציב השמנמן: ארד תקשורת, גלאי תקשורת, רימון-כהן-שיינקמן, בר תקשורת ועטרה ישראלי.
יועץ התקשורת אמר אתמול: ""אנחנו מוחים נגד רשות השידור שפירסמה מכרז סגור, ונגד איגוד היח"צנות הישראלי שלא נלחם כדי לאפשר לכל המשרדים להשתתף במכרז. לכן מתארגנת קבוצה השוקלת לעזוב את האיגוד". סילביה בית הלחמי, יו"ר איגוד היח"צנים: "האיגוד לא רשאי להתערב במכרזים. המכרז התנהל כחוק על פי חוק המכרזים".
שפירא חוזר להרצליה
כבר יותר משנתיים שהמרכז של סלקום כבר לא נמצא באזור התעשייה של הרצליה, אבל עובדה זו לא מנעה מעמוס שפירא, מנכ"ל סלקום המקפיד באירוע קטן כגדול, להשתתף בקוקטייל שערכה מינהלת אזור התעשייה לעסקים המקומיים לרגל השנה החדשה. שפירא פגש שם את מנכ"לית בנק לאומי גליה מאור, את ראש המינהלת עופרה בל ואת כוכב העבר טל ברודי. בתוכנית האמנותית: אילנית.
סופשנה אינטראקטיווי
חברת הפרסום האינטרקטיווי וובאימג' מקבוצת פובליסיס חגגה את השנה החדשה באירוע שנערך בלאנדן בלונדון מיניסטור בתל אביב. בתוכנית האומנותית: הופעה של טל פרידמן והקריות, סרט עובדים קצר וזמרה של סמנכ"ל הקריאיטיב, לירון זהבי. מהקבוצה נכחו מוטי חסין המנכ"ל, ינון לנדנברג מנכ"ל אידיאולוג'יק, ודורון טל מנכ"ל סאצ'י אנד סאצ'י.
את הפורטלים ייצגו אבי בן טל מנכ"ל Ynet וירון אחר המנהל את winwin, בועז שובל סמנכ"ל השיווק של נענע 10, אורן חפץ מנכ"ל dmedia ואלי דהן מנכ"ל פרו מקבוצת דפי זהב, גיא אליאב, צחי שטיין, ואורי לנדא מתפוז ומנכ"ל NRG החדש יוסי גולד. בין לקוחות המשרד שקפצו להגיד שנה טובה נראו צילי בלקינד סמנכ"ל המכירות של 013, איריס טאוסטיג מנהלת פרסום של האוניברסיטה העברית בירושלים ואייל שמעוני מנכ"ל לאומי צ'ק.
צ’יימברס בישראל
ג'ון צ'יימברס, יו"ר סיסקו, יגיע בסוף החודש לעובד ביקור חפוז בישראל, כחלק ממסעו בשלוחות האירופיות של חברת הענק, הנסחרת בשווי של כ-170 מיליארד דולר. צ'יימברס יגיע ליומיים, ייפגש עם מנהלי הסניף החברה בישראל, עיתונים ואי אפשר בלי הנשיא שמעון פרס. סיסקו היא יצרנית של מערכות תקשורת ואינטרנט שרכשה בעבר ארבע חברות היי-טק ישראליות, ומדי פעם צצות שמועות על עסקות נוספות של החברה בשוק הישראלי. צ'יימברס, שכבר היה פה לפני מספר שנים, צפוי לומר שסיסקו תשקול השקעות נוספות.
פינת המלך ג’ורג’
בשבוע שעבר התארח כאן ג'ורג' טופו החמישי, מלך טונגה, וזכה לכבוד ענק. שלטונו של המלך פרוש על ארכיפלג באוקיאנוס השקט, שבו גרים כ-150 אלף תושבים. אבל לממלכה הזעירה יש נציג באו"ם, ומשרד החוץ הישראלי מתעניין מאוד בסיכוי לגייס אותו לצדנו בהצבעות גורליות בעצרת. מאחורי הביקור החיובי, שצפוי לשפר פלאים את מצבנו הבינלאומי, עומד הקבלן רוני קליינמן, איש עסקים הידוע בין היתר כאחד הבעלים לשעבר של קבוצת מכבי תל אביב.
קליינמן ביקר בטונגה, התרשם לטובה והזמין את המלך ג'ורג' לביקור גומלין. במסגרת הביקור התארך המונרך גם בפרלמנט יום שישי של קפה הטרסה בהרצליה, בו חברים רפי שדה מנכ"ל מלונות ישרוטל, המתחרה ממלונות דן עמי פדרמן, עו"ד דוד מושביץ, הפרסומאי דוד טמיר ואיש יחסי הציבור איתן לבנשטיין.
עוברים
בנצי עמרם (47) מונה למנכ"ל אמפא מוצרי צריכה מקבוצת אמפא. עמרם כיהן בתשע השנים האחרונות כמנכ"ל שירות אלקטרה. לפני כן היה במשך שלוש שנים מנהל אזורי הפריפריה בחברת ערוצי זהב. עמרם הוא מהנדס מכונות בהכשרתו.
דובי לקס (43) מונה למנכ"ל מכללת רידמן לרפואה משלימה. לנץ כיהן בעברו כמנהל שיווק בקבוצת קידום ותפקידו האחרון שימש מנכ"ל לחמן בגרות ופסיכומטרי.
אורנה ביבר, דוברת המועצה לצרכנות, פורשת מתפקידה לאחר 17 שנים. לדבריה, היא מבקשת להתפנות כדי לעסוק בתחומים נוספים.
זעקה ב-400 מיליון שקל
צבי זרחיה
1.1.2008 / 9:43