וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיימלר קרייזלר שילמה 30.7 מיליון דולר ב-2007 על אי עמידה בתקנות ניצול דלק בארה"ב

ניו יורק טיימס

3.1.2008 / 10:01

הקנס הוטל על החברה בגין דגמי מרצדס בנץ שלא תאמו את דרישת ארה"ב לניצול דלק של כ-12 קילומטר לליטר

יצרנית המכוניות שהתפצלה, דיימלר קרייזלר, שילמה למשרד התחבורה האמריקאי קנס של 30.7 מיליון דולר ב-2007, בשל אי עמידה בתקני יעילות ניצול בדלק. זהו הקנס הגבוה ביותר שהוטל על יצרנית מכוניות בשל סיבה זו.

סרברוס רכשה נתח של 80% בקרייזלר מענקית הרכב הגרמנית דיימלר, תמורת 7.4 מיליארד דולר. קרייזלר רשמה הפסד שנתי של 1.4 מיליארד דולר ב-2006, על רקע ההאטה במכירות הרכב בארה"ב.

הקנס הוטל על דיימלר קרייזלר בגין דגמי מכוניות מיובאים של מרצדס-בנץ משנת 2006, אשר לא תאמו את דרישת ממשלת ארה"ב לניצול דלק של כ-12 קילומטר לליטר.

הקנס של דיימלר קרייזלר, אשר כיום נודעת כדיימלר לאחר חכירת חטיבת קרייזלר, גבוה יותר מהקנס של בעלת השיא הקודם - ב.מ.וו, אשר נאלצה לשלם 28 מיליון דולר בשנת 2002.

ארה"ב גבתה 735 מיליון דולר מאז שנת 1985 מיצרניות מכוניות אשר לא עמדו בתקני ניצולת האנרגיה האמריקאיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully