המכירות הקמעוניות בארה"ב רשמו ירידה חדה מהצפוי של 0.4% בדצמבר, לראשונה מזה שישה חודשים, על רקע ירידה חדה במכירות הבגדים, מכשירי החשמל ומוצרי הדלק, כך דיווח היום משרד המסחר האמריקאי. בשנת 2007 כולה צמחו המכירות הקמעוניות ב-4.2% לעומת השנה הקודמת, הצמיחה האיטית ביותר במכירות מאז 2002.
לא כולל מכוניות, רשמו המכירות הקמעוניות ירידה של 0.4% בדצמבר. לא כולל מכוניות ודלק, ירדו המכירות הקמעוניות ב-0.2%. תחזיות הכלכלנים היו לעלייה של 0.1% במכירות הקמעוניות בדצמבר. בנובמבר צמחו המכירות הקמעוניות ב-1% ורשמו עלייה של 1.7% לא כולל מכוניות.
מרבית המגזרים הקמעונים דיווחו על האטה במכירות בדצמבר, על רקע חששות ממיתון בארה"ב והזינוק החד במחירי האנרגיה, שהובילו לעונת הקניות החגים הגרועה ביותר מזה חמש שנים. מכירות המכוניות בארה"ב ירדו ב-0.4% בדצמבר, לאחר נפילה של 1.4% בנובמבר. מכירות הרהיטים עלו ב-0.6%, לאחר ירידה של 0.1% חודש קודם לכן.
מכירות מכשירי החשמל נפלו בדצמבר ב-1.9%, הירידה החדה ביותר מזה שנתיים, לאחר עלייה של 3.3% בנובמבר. המכירות של חומרי בנייה נפלו בדצמבר ב-2.9%, הירידה החדה ביותר מזה ארבע שנים. המכירות בתחנות דלק ירדו ב-1.7%, לאחר עלייה של 7.6% בנובמבר, ומכירות המזון בחנויות עלו ב-0.7%. המכירות בחנויות הפנאי נפלו ב-2%, כמו גם מכירות הבגדים, שירדו ב-2% בחודש שעבר.
המכירות הקמעוניות בארה"ב ירדו ב-0.4% בדצמבר; ב-2007 נרשמה הצמיחה האיטית ביותר במכירות זה חמש שנים
TheMarker
15.1.2008 / 16:19