וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק הסחורות רותח: מחירי הזהב והפלטינה זינקו לשיאים חדשים

TheMarker

25.1.2008 / 22:10

מחיר הזהב ננעל ב-910.70 דולר לאונקיה ומחיר הפלטינה זינק ב-4% ל-1,680 דולר לאונקיה



מחירי הזהב והפלטיניום זינקו היום לשיאים חדשים בבורסת הסחורות של ניו יורק, על רקע העלייה בביקוש לסחורות ובעקבות השבתת הפעילות במכירות הזהב בדרום אפריקה, יצואנית הזהב השנייה בגודלה ויצואנית הפלטינה הגדולה בעולם.



מחיר החוזים על הזהב למסירה בפברואר ננעל בעלייה של 4.90 דולרים ל-910.70 דולר לאונקיה, לאחר שנגע מוקדם יותר במהלך המסחר בשיא של כל הזמנים - 924.30 דולר לאונקיה - בעקבות השבתת פעילותן של מספר יצרניות זהב גדולות באפריקה, בהן גולד פילדס, יצרנית הזהב השנייה בגודלה ביבשת, על רקע הפסקות חשמל נרחבות. מחיר החוזים על הפלטינה למסירה באפריל ננעל בזינוק של 4% ל-1,680 דולר לאונקיה, לאחר שנגע מוקדם יותר בשיא של 1,694 דולר לאונקיה.



מחיר הזהב, שעלה ב-2007 ב-31%, רשם מאז תחילת השנה עלייה של יותר מ-9% על רקע היחלשות הדולר מול היורו, בעקבות הורדת הריבית בארה"ב ועל רקע הערכות כי הבנק הפדרלי מתכוון להוריד את הריבית שוב בשבוע הבא, לאחר שהוריד אותה במפתיע ב-0.75% ל-3.5% ביום שלישי.



החוזים העתידיים על הריבית הפדרלית, הנסחרים בבורסת החוזים של שיקאגו ומשקפים את ציפיות השוק מהריבית הפדרלית, מצביעים כעת על סבירות של 74% שהבנק הפדרלי יוריד את הריבית ב-0.5% נוספים ל-3% בפגישתו הקרובה ב-30 בינואר, לעומת סבירות של 42% מוקדם יותר היום ולעומת סבירות של 26% להורדת ריבית של 0.25%. הדולר מתחזק ב-0.6% מול היורו לרמה של 1.4667 דולר ליורו.



הזהב, הנתפס כהשקעה בטוחה בתקופות של אי וודאות כלכלית ופוליטית ברחבי העולם, שבר בתחילת החודש לראשונה את השיא שקבע ב-22 בינואר 1980 - 875 דולר לאונקיה - בעקבות היחלשות הדולר והעלייה החדה במחירי הנפט. עם זאת, במונחים ריאליים, מחיר הזהב עודו רחוק היום מרמת שיא. במונחים ריאליים, השיא של 875 דולר שנרשם ב-1980 קרוב כיום ל-2,200 דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully