וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האינפלציה בגוש היורו זינקה לשיא של 3.2% בינואר - רמתה הגבוהה ביותר מאז נכנס מטבע היורו לשימוש

סוכנויות הידיעות

31.1.2008 / 13:22

בדצמבר עמדה האינפלציה ב-15 המדינות המרכיבות את גוש היורו על 3.1%



האינפלציה בגוש היורו זינקה לשיא של 3.2% בינואר על רקע עלייה חדה במחירי האנרגיה והמזון, כך דיווחה היום הלשכה לסטטיסטיקה של האיחוד האירופי - יורוסטאט.



העלייה של מדד המחירים לצרכן ב-15 המדינות המרכיבות את גוש היורו, לפי הערכה ראשונית של כלכלני יורוסטאט, הינה העלייה החדה ביותר שלו מאז נוסד המטבע האירופי ב-99'. בדצמבר עמדה האינפלציה במדינות גוש היורו על 3.1% - השיעור הגבוה ביותר מזה שש שנים. בינואר היא נותרה ללא שינוי.



בכירים בבנק המרכזי של אירופה (ECB) הביעו חשש לאחרונה מההאצה שנרשמה באינפלציה בגוש היורו. יעד האינפלציה של ה-ECB הוא 2%. נשיא הבנק, ז'אן קלוד טרישה, רמז בשבוע שעבר כי למרות הדרישות מהבנק להוריד את הריבית בעקבות התחזקות היורו והמשבר בשוקי האשראי, המוסד אינו מתכוון להוריד בקרוב את הריבית מרמתה הנוכחית - 4% - בעקבות החששות מאינפלציה.



"במיוחד בזמנים קשים של טלטלות ותיקונים בשווקים זוהי אחריותו של הבנק המרכזי להמשיך ביציבות במאבק באינפלציה ולהימנע מלתרום לתנודתיות נוספת", אמר טרישה שהעריך כי הכלכלה האירופית עומדת בפני תקופה ארוכה של אינפלציה בשל העלייה החדה במחירי הנפט והמזון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully