וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיקי רוזנטל טוען נגד עידן עופר: תביעת הדיבה שהגיש נגדי נועדה לסתום פיות

נורית רוט

5.2.2008 / 17:14

עופר טוען שרוזנטל מנצל את כוחו בתקשורת נגד משפחתו



העיתונאי מיקי רוזנטל מבקש מבית המשפט לדחות על הסף תביעת הדיבה שהגיש נגדו עידן עופר, בנו של סמי עופר, בטענה כי מדובר בהליך סרק ובניסיון להלך עליו אימים.



לפני כחודש הגיש עופר בבית משפט השלום בתל אביב תביעה בסך מיליון שקל נגד רוזנטל, בה טען כי רוזנטל פועל מזה שנים נגדו ונגד משפחת האחים עופר, ומנצל את כוחו ואת מעמדו בתקשורת כדי לפגוע בהם באופן כפייתי.



כחלק ממסע הרדיפה של רוזנטל נגד משפחת עופר, נטען בתביעה שהוגשה על ידי עו"ד אריאל שמר, פירסם רוזנטל לשון הרע נגדם בשני פרסומים: האחד, בריאיון ל-TheMarker מיולי 2007, בו אמר רוזנטל על בני משפחת עופר כי הם מתמחים בהוצאת כספים שאינם מגיעים להם מן המדינה.



השני, באירוע מאוגוסט 2007, בו התייצב רוזנטל בכניסה למפעלי הברום המצויים בשליטת האחים עופר, והפיץ כרוזים עליהם נכתב כי האחים עופר עושים במדינה כבשלהם ועושקים את עובדיהם.



כעת טוען רוזנטל כי מטרת התביעה "להטיל דופי בעבודתו העיתונאית הייחודית, המקצועית ועטורת השבחים והפרסים של המבקש, מר מיקי רוזנטל - מתוך מטרה לסתום פיות, למנוע ביקורת לגיטימית ומתבקשת, להלך אימים על העיתונאי רוזנטל ולנסות להניא אותו מלהמשיך בעבודתו העיתונאית האחראית והחשובה".



לטענת רוזנטל, המיוצג על ידי עוה"ד רונאל פישר ונמרוד כנפי, התביעה הוגשה בסמוך למועד פרסומו של סרט שעורך רוזנטל, העוסק בין היתר בהתנהלותם של האחים יולי וסמי עופר.



בהקשר זה, טוען רוזנטל שבמקום להשיב על הטענות שעלו נגדו מן התחקיר לסרט, בחר עופר לנקוט בטקטיקה של בריונות משפטית ולהלך אימים על רוזנטל.



"עצם הגשת התביעה כנגד העיתונאי רוזנטל, מועד הגשתה (סמוך למועד פרסום סרט התחקיר אודות האחים יולי וסמי עופר), קלישותה והפגמים הרבים שנפלו בה, עולים לא רק כדי ניצול פסול וציני של הליכי בית משפט, אלא יש במשקלם המצטבר כדי להביא למחיקתה כולה על הסף", טוען רוזנטל.



(א 11107/08)


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully