אמבק (סימול ABK), חברת ביטוח האג"ח השנייה בגודלה בארה"ב, מנהלת מגעים לגבי האפשרות שתתתפצל לשתי חברות, ובכך יופרדו עסקי ביטוח המשכנתאות שלה מעסקי ביטוח אג"ח מוניציפליות - בניסיון לשמור על דירוג האשראי הגבוה שלה, AAA, בתחום האחרון; כך לדברי גורמים המקורבים למצב, דיווח העיתון "וול סטריט ג'ורנל".
הדיווח בא ימים אחדים לאחר הודעת FGIC - חברת ביטוח האג"ח הרביעית בגודלה בארה"ב הנמצאת בשליטת קונסורציום של משקיעים הכולל את גם חברת ההשקעה הפרטית בלקסטון - על כוונתה לפצל את עסקי ביטוח המשכנתאות וביטוח אג"ח מוניציפליות.
התוכניות של חברות ביטוח אג"ח לפיצול בין עסקי ביטוח אג"ח מוניציפליות החזקים לבין עסקי ביטוח המשכנתאות הכושלים, באות לאחר שהמשקיע המיליארדר וורן באפט, העומד בראש חברת ההחזקות ברקשייר התאוויי (סימול BRKA), הציע החודש לחברות אמבק, FGIC ו-MBIA (סימול MBI) - חברת ביטוח האג"ח הגדולה בארה"ב - לרכוש מהן את תיקי הביטוח לאג"ח מוניציפליות בארה"ב, בסך 800 מיליארד דולר, המבוטחות כיום על ידן.
בראיון לערוץ חדשות הפיננסים CBNC בשבוע שעבר, אמר באפט כי אחת משלוש החברות כבר דחתה את הצעתו, ואילו משתי החברות האחרות עדיין לא התקבלו תשובות. אם התוכנית תצא לפועל, עשוי באפט להגדיל את חלקו בשוק ביטוח האג"ח בארה"ב ל-33%.
ברקשייר התאוויי עשויה להשקיע 5 מיליארד דולר ברכישת התיקים, ולבצע את הרכישה באמצעות חברת ביטוח האג"ח לשוק המוניציפלי שהקים באפט בדצמבר, ברקשייר התאוויי אשורנס.
באפט, המכונה "האוראקל מאומאהה" והידוע בגישתו להשקעות ארוכות טווח, הכוללות רכישת עסקים ללא קשר לתנודות מניותיהם בשווקים הפיננסים, מבקש לנצל את הקשיים במשבר ביטוח האג"ח, על ידי רכישת עסקי ביטוח האג"ח המוניציפליות הרווחיים של מגזר ביטוח האג"ח.
חברות ביטוח האג"ח, המבטחות אג"ח במקרה של שמיטת חוב, הן מקורבנותיו הבולטים של המשבר בשוק משכנתאות הסאבפריים (משכנתאות ללווים בעייתיים) בארה"ב, ובאחרונה גברו החששות כי חברות במגזר יאבדו את דירוג האשראי הגבוה שלהן - AAA - המאפשר להן לבטח אג"ח בסך 2.4 טריליון דולר.
אנליסטים של בנק ג'יי.פי מורגן צ'ייס העריכו כי חברות ביטוח אג"ח בארה"ב צברו עד כה הפסדים של 41 מיליארד דולר.
בעקבות וורן באפט: אמבק ו-FGIC שוקלות להפריד בין עסקי ביטוח האג"ח לביטוח המשכנתאות
נמרוד הלפרן
18.2.2008 / 18:21