וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק ההשקעות אופנהיימר: עדיף להשקיע במניית סלקום מאשר במניית פרטנר

אמיתי זיו

4.3.2008 / 12:48

מדיניות הדיווידנד של סלקום נדיבה יותר



מחקר מקיף של אופנהיימר ישראל, שבשליטת בנק ההשקעות אופנהיימר האמריקאי, סקר את שוק התקשורת הישראלי לעומק והשווה את כדאיות ההשקעה במניות לעומת . "אנו מדרגים את מניית סלקום בדירוג "תשואת יתר" (Outperform) עם מחיר יעד של 36 דולר. למניית פרטנר אנו מעניקים
דירוג "תשואת שוק" (Perform) עם מחיר יעד של 22.5 דולר", נכתב במחקר.



"מניית פרטנר נסחרת היום די קרוב למחיר היעד (רחוקה בכ-6.5% ממחיר היעד) ואילו מניית סלקום רחוקה ממחיר זה ב-11%". אופנהיימר מוסיפים כי מעבר לאפסייד (צפי עליות) הקיים הם שמים דגש גם על התשואה הגבוהה יחסית של הדיווידנד הצפויה מהשקעה במניית סלקום. זאת, לעומת התשואה הצפויה מהשקעה במניית פרטנר.



כותבי הדו"ח מציינים כי בעקבות שינוי מבנה החוב של סלקום בינואר יתאפשר לחברה לנקוט במדיניות דיווידנד יותר נדיבה. להערכתם, יודיע דירקטוריון סלקום על הגדלת מדיניות הדיווידנד לרמה של 95% מהרווח הנקי, ובנוסף על חלוקת דיווידנד מיוחדת. בסך הכל, צפוי כי סלקום תחלק ב- 2008 כ-1.47 מיליארד שקל.



בהתייחסות לפרטנר מציינים האנליסטים: "מניית פרטנר צפויה להניב למשקיעיה תשואת דיווידנד מרשימה של כ-6.4% ו-6.7% בשנים 2008 ו-2009 בהתאמה. מדיניות החברה מאפשרת חלוקה של 80% מהרווח השנתי כדיווידנד. מדיניות שמרנית זו של פרטנר, לעומת סלקום, מביאה לתשואת דיווידנד נמוכה יותר מאשר מתחרתה".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully