וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פריגו תרכוש מניות בסכום של עד 150 מיליון דולר

יורם גביזון

4.3.2008 / 15:35

­מורי ארקין מוכר ב‑19 מיליון דולר מתוכם



רכישה חוזרת של מניות על ידי חברות נחשבת כאיתות לשוק בדבר הערכתה של החברה בנוגע למחיר המניה. אחת מתוצאות הלוואי המשמעותיות של המהלך הוא יצירת ביקוש למניות שמוחזקות על ידי בעלי העניין והמנהלים הבכירים של החברה.



כך קורה למשל בחברת פריגו, שהיא החברה הגדולה בארה"ב לייצור תרופות גנריות ללא מרשם רופא, ואחת החברות הגדולות בעולם לייצור תרופות מרשם גנריות למחלות עור.



חברת פריגו הודיעה בתחילת פברואר 2008 על כוונתה לרכוש בחזרה מניות של החברה בסכום שיגיע עד ל-150 מיליון דולר עד ל-2010. תוכנית זו מחליפה תוכנית קודמת מ-2000 שבמסגרתה פריגו רכשה 11.4 מיליון מניות בעלות של 174 מיליון דולר, כלומר במחיר ממוצע של 15.2 דולר למניה.



מאז ההכרזה, החלו בכירי החברה ובעלי מניותיה העיקריים במכירה של מניות. הבולט שבהם הוא מורי ארקין, לשעבר סגן נשיא פריגו שמכר 535 אלף מניות - כלומר, 0.57% מהונה של החברה. את המניות מכר ארקין במחיר ממוצע של 35.5 דולר למניה ובתמורה כוללת של 19 מיליון דולר.



ארקין ניצל בכך את העלייה החדה במחיר המניה למחיר שיא של 36.1 דולר. הוא קיבל את המניות כחלק מהעיסקה למכירתה של חברת אגיס לפריגו תמורת 900 מיליון דולר, ששולמו במזומן ובמניות בחלקים שווים. לאחר המכירות ארקין מחזיק ב-9.5 מיליון מניות, שהן 10.15% ממניותיה של פריגו, בשווי של 314 מיליון דולר. כך שאם הוא ירצה לממש בהדרגה נתחים משמעותיים יותר מהחזקותיו בחברה - יש לפריגו מסגרת רכישות מן המוכן.



במסגרת המכירה ארקין התחייב לפריגו שלא למכור מניות כלשהן עד לחלוף שנתיים מהשלמת העיסקה - מחצית מארס 2007. בנוסף, התחייב ארקין שלא למכור יותר מ-50% מהחזקותיו עד לחלוף שלוש שנים מהשלמת העיסקה.



בעל מניות אחר שניצל את הגאות למכירות הוא מייקל ג'נדרואה, לשעבר מבעלי השליטה בחברה, שמכר מניות ב-5.1 מיליון דולר. ג'נדרואה מחזיק עתה ב-4.5% ממניות החברה. דיוויד גיבונס, היו"ר הקודם של פריגו וכיום דירקטור בחברה, מכר מניות ב-3.4 מיליון דולר. ג'ודי בראון, סמנכ"לית הכספים של החברה, מכרה מניות ב-650 אלף דולר, ורפי לבל, מנכ"ל פריגו ישראל, מכר מניות ב-365 אלף דולר.



פריגו מחזיקה ב-8.2% מהונה של החברה ובעלי מניותיה צריכים לקוות שגם מסע הרכישות הנוכחי - שמתחיל כאשר החברה נסחרת בשווי של 3 מיליארד דולר - כלומר, סמוך למחיר השיא שלה בחמש השנים האחרונות, יניב להם תשואה עודפת על השוק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully