וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מספר המשרות במגזר הפרטי בארה"ב הצטמצם בפברואר - לראשונה מזה חמש שנים

TheMarker

5.3.2008 / 17:56

לפי דו"ח של חברת ההשמה ADP, הפחית המגזר הפרטי בארה"ב 23 אלף משרות בפברואר



מספר המשרות במגזר הפרטי בארה"ב רשם ירידה בלתי צפויה של 23 אלף בחודש פברואר, הירידה ראשונה מזה חמש שנים, על רקע ההאטה הכלכלית בעקבות המשבר המחריף בשוק הדיור והידוק תנאי האשראי, המאלצים חברות לקצץ בהוצאות ולפטר עובדים ? כך עולה מדו"ח התעסוקה שפרסמה היום חברת ההשמה ADP.



ADP דיווחה כי בפברואר הפחית המגזר הפרטי בארה"ב 23 אלף משרות, לעומת תוספת של 119 אלף משרות חודש בינואר. מרבית הכלכלנים צפו כי ADP תדווח על תוספת של 18 אלף משרות במגזר הפרטי בפברואר, על רקע ההאטה בשוק התעסוקה האמריקאי בעקבות ההאטה הכלכלית במדינה וההידרדרות בשוקי המשכנתאות והדיור.



משרד העבודה האמריקאי יפרסם ביום שישי הקרוב את דו"ח התעסוקה לחודש פברואר. שיעור התעסוקה במגזר הלא חקלאי בארה"ב רשם ירידה של 17 אלף משרות בחודש ינואר, הירידה הראשונה במספר המשרות בשוק העבודה האמריקאי מאז אוגוסט 2003, על רקע המיתון הצפוי בכלכלה האמריקאית. כלכלנים צופים כי משרד העבודה ידווח ביום שישי על תוספת של 25 אלף משרות לשוק התעסוקה בארה"ב.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully