קבוצת זארה מתעכבת בהשקת מותג כלי הבית והטקסטיל לבית זארה הום, בשל בעיות לוגיסטיות ועלות ההיערכות לשיווק מוצרי המותג.
העיכוב בפתיחת החנות הראשונה בישראל נובע מהוראת משרד התמ"ת לארוז את המוצרים המיובאים מהמזרח הרחוק מחדש בהגיעם לישראל, ולמכרם עם תווית ישראלית. התנייה זו מייצרת לקבוצה בעיות לוגיסטיות ומחייבת היערכות מחדש לפתיחת החנות הראשונה.
חנות ראשונה של זארה הום תוכננה להיפתח בחודש אוגוסט 2007 בקניון רמת אביב, שבבעלות קבוצת , המחזיקה גם בזיכיון הבלעדי לשיווק והפצת מותג זארה וזארה הום בישראל.
כמו כן, זארה הום נועד להחליף את רשת גולף אנד קו שהחליטה לצאת מקניון רמת אביב בשל עלויות שכ"ד גבוהות. המותג החדש מתעתד גם להיות מנוע צמיחה לקבוצת זארה בישראל.
מלבד חנות בקניון רמת אביב, תיכננה הקבוצה לפתוח בשנתיים הקרובות חנויות נוספות של זארה הום ב-5 קניונים בכפר סבא, ראשון לציון, רחובות, חיפה ונצרת. כעת, כאמור, מתעכבת פתיחתן. ההשקעה בפתיחת כל חנות מוערכת ב-750 אלף דולר ושטח כל חנות 400-300 מ"ר.
מנכ"ל קבוצת זארה, אלי קידר, אמר ל-TheMarker כי "הבעיה העיקרית היא התחום הלוגיסטי. מאחר ו-70% מהמוצרים של זארה הום הם טקסטיל לבית, אנחנו נדרשים לארוז מחדש בארץ את המוצרים ולשים תווית ישראלית. מכונה אורזת את המוצרים, לכן אנחנו צריכים לבחון את הנושא עד להגעה לפתרון. אני רוצה להאמין שהגעת המותג לארץ תהיה בעוד 3-4 חודשים".
פתיחת חנויות זארה הום בישראל מתעכבת
אפרת אדיר
6.3.2008 / 15:50