וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסיה: ירידות בבורסות על רקע גידול בעיקולי הבתים בארה"ב; טוקיו יורדת ב-3.1%

מיכל רמתי

7.3.2008 / 7:39

מחירי הסחורות גררו את מגזר הכרייה כלפי מטה



ירידות נרשמות זה היום השביעי ב-8 הימים האחרונים באסיה, על רקע עלייה בעיקולי הבתים בארה"ב לשיא, שהגדילה את החששות מהתגברות משבר האשראי ומחיקות הערך במגזר הפיננסים.



בארה"ב נרשמה אתמול ירידה של 2.2% במדד S&P 500, שהגיע לשפל של יותר משנה. לכך הצטרפה גם ירידה במחירי הסחורות שגררה את מגזר הכרייה כלפי מטה.



מדד MSCI אסיה פסיפיק יורד ב-1.9%, לאחר שב-5 ימי המסחר האחרונים רשם ירידה של 5.2%. מדד ניקיי 225 היפאני יורד ב-2.9%; הונג קונג יורדת ב-2.9%; סיאול יורדת ב-2.5%; שנחאי יורדת ב-1.9% אוסטרליה ובומביי יורדות ב-3.3%.



מניות הפיננסים מובילות הירידות על רקע חששות להמשך מחיקות ערך. בנק ICBC יורד ב-2.5% בהונג קונג. בטוקיו יורדת מניית מיצובישי UFJ פייננשל ב-3.3%.



היצואניות נחלשו גם הן, על רקע חולשת הדולר והחששות מהאטה בשוק האמריקאי. יצרנית האלקטרוניקה היפאנית פוג'יטסו יורדת ב-6.4%; יצרנית המחשבים הסינית לנובו יורדת ב-6.7% בהונג קונג.



מחירי המתכות נחלשו אתמול על רקע הערכות לירידה בביקוש. מחיר הנחושת ירד ב-2% אמש בניו יורק. מחיר הפלטינה ירד ב-3.3% מחיר הזהב ירד ב-1.2%.



הירידות מובילות את חברות הכרייה לירידות. מניית ריו טינטו יורדת ב-3.7% באוסטרליה; מניית BHP ביליטון, חברת הכרייה הגדולה בעולם יורדת ב-2.7% באוסטרליה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully