בית המשפט הפדרלי לערעורים ביטל אחד משלושת הפטנטים של פייזר לתרופה נגד כאבים, סלברקס (Celebrex) וקבע כי טבע הפרה את שני האחרים.
הערעור נדון לאחר שבית המשפט קבע לפני כשנה כי שלושת הפטנטים של פייזר על התרופה לא עומדים ברף המשפטי הדרוש וכי לא ניתן למנוע מטבע לייצר תרופה גנרית לסלברקס. עם זאת, התרופה בכללותה מוגנת מפני תחרות גנרית עד סוף דצמבר 2015.
הסלברקס, שאושרה בשנת 1998 כאמצעי לטיפול בדלקות פרקים, היא אחת מהתרופות הנמכרות של פייזר בתקופה האחרונה ומייצרת לה הכנסות שנתיות של כ-2.3 מיליארד דולר. החברה תבעה את טבע לאחר שזו הגישה ב-2004 בקשה לשווק גירסה גנרית של התרופה.
במארס 2006 פסק בית המשפט המחוזי בניוארק כנגד טבע ואישר את תוקפן של שלושת הפטנטים. החלטת בית המשפט המחוזי חסמה את טבע מלהשיק את הגירסה הגנרית לתרופה עד לפקיעת הפטנט ב-2015.
לא ברור בשלב זה האם ההחלטה תאפשר לטבע לשווק חלופה גנרית לתרופה לפני מועד פקיעת כל שלוש הפטנטים.
ניצחון חלקי לטבע בערעור על התרופה Celebrex: ביהמ"ש לערעורים קיבל הטענה בנוגע ל-1 מתוך 3 פטנטים
שמואל שוסטר
7.3.2008 / 20:22